Vacante

#cheltuieli vacanta #vacante ieftine #vacante

Strategie de vacanta! Cum poti calatori ieftin, indiferent de destinatie. Cheltuieli de evitat

 

Daca nu ti-ai facut deja planurile de vacanta si urmeaza sa le faci, mai ales ca se apropie sezonul concediilor, ar fi bine sa tii cont de cateva idei care te vor ajuta sa nu dai peste cap bugetul familiei.

Afla in continuare cum poti ajunge in orice oras din lume fara a cheltui prea multi bani, potrivit portalului nytimes.com.

1. Hostel in loc de hotel

Poate ca nu te-ai gandit niciodata ca te poti caza fara probleme si la un hostel, in loc de hotel! Sunt mult mai ieftine, iar conditiile oferite sunt decente. Singura problema a hostelurilor este aceea ca baile si camerele sunt comune. Exista si posibilitatea insa de a-ti rezerva propria ta camera si pretul este oricum mai mic fata de un hotel.

Cat priveste curatenia, trebuie sa stii ca la un hostel gasesti conditii apropiate de cele pe care le intalnesti in locurile de cazare mai scumpe.

2. Nu trebuie sa mananci neaparat la restaurante

Nu merita sa mergi la restaurant daca doresti sa iei doar o gustare mica in timpul unei excursii. Spre exemplu, daca esti in tranzit printr-un oras este bine sa-ti cumperi ceva de prin magazine sau din piete, pretul produselor fiind mult mai mic.

3. Marimea bagajelor

Deplasarea este direct proportionala cu greutatea bagajelor. Cu cat iti vei face bagajele mai usoare, atunci si deplasarea ta va fi una facila, indiferent ca vei alege sa mergi pe jos sau cu transportul public.

Astfel, nu vei fi nevoit sa apelezi la modalitati mai scumpe, precum un taxi sau un serviciu privat de transport, pentru a cara bagajele.

4. Achizitioneaza o cartela SIM

Pentru a evita costurile de roamning, mai ales daca nu stii care sunt tarifele, cel mai bine este sa-ti achizitionezi o cartela SIM locala. Este foarte usor de gasit, aproape in fiecare magazin si la fel de usor de folosit. 

5. Cumpara cartele de transport public

Sistemele locale de transport public pun la dispozitii cartele cu pret redus pentru cei ce vor sa foloseasca frecvent mijloacele de transport in comun.

Sunt ideale daca vrei să stai intr-un oras pentru mai multe zile, deoarece au un cost mai mic decat calatoriile cumparate individual.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea