Vacante

#romania #statiune #sinaia

Statiunea regala Sinaia

Una dintre destinatiile la indemana pentru o iesire este fara indoiala Sinaia. Fie ca vrem sa petrecem un weekend departe de casa, fie ca alegem un concediu, in Sinaia avem multe de vazut.


Cai rapide de acces



Sinaia se afla in partea superioara a Vaii Prahovei si este dispusa sub forma unui amfiteatru la poalele Bucegilor. Distanta intre statiune si Brasov este de 49 km si zona este inconjurata de alte localitati si la fel de vizitate de catre turisti, Azuga, Busteni, Predeal.

Daca alegem sa mergem cu masina personala , ne putem opri pe intreg traseul pentru a vedea aceste statiuni inconjuratoare, caci toata regiunea este plina de turisti atat vara, pentru drumetiile prin padure si pe munte, cat si iarna, pentru pistele de ski.

Trenul este o varianta care ne ofera posibilitatea de a vedea celebra Gara din Sinaia, care la inceput de secol XX avea ca unic scop folosirea acesteia de catre Familia Regala si de invitatii ei, diplomati si oameni de stat straini. Cea de-a treia varianta o reprezinta microbuzele care circula din jumatate in jumatate de ora si fac legatura cu orasele din imprejurimi, si pana la Bucuresti.


Unde ne cazam



Sinaia face parte dintre acele statiuni unde odata coborat din tren, ti se si face vreo oferta de cazare de catre un particular venit in gara pentru a-si gasi clienti. Daca nu va convine, va puteti intoarce in acelasi loc, de unde altcineva apare cu o alta propunere. Insa arareori se intampla sa nu fie vorba de o oferta acceptabila. Preturile sunt mai mici decat la hoteluri si pensiuni, adica sub 100 de lei noi, dar in pret intra numai cazarea.

In Sinaia sunt si numeroase hoteluri, vile, pensiuni, unde puteti rezerva din timp o camera, mai ales acum, in sezon. O posibilitate foarte atragatoare consta in a inchiria o camera intr-una din cladirile auxiliare Castelului Peles, acum transformate in hotel. Sunt foarte aproape de Peles, zona e inconjurata de padure si va puteti bucura de susurul linistitor al raului care curge de-a lungul dealului ce duce la castel. Efectul este garantat, odata intorsi in camera, pentru siesta. Noi am stat intr-un hotel aflat intr-o astfel de cladire si ne-am bucurat de multa liniste si de o pozitionare buna, intre Peles si centrul orasului.


Vizite si drumetii



O calitate extraordinara la Sinaia este faptul ca indiferent ca este weekend sau nu, in sezon sau extrasezon, plimbarile prin oras sunt foarte placute, gratie vegetatiei, curateniei si locurilor amenajate recent. Puteti face o plimbare prin Parcul Dimitrie Ghica, pana la Manastirea Sinaia , chiar sa urcati la Poiana Stanii (Stana Regala) sau va puteti incerca norocul la Cazinoul Sinaia.

O priveliste spectaculoasa asupra statiuniii si a intregii regiuni o aveti daca urcati la cota 1400 sau 2000, cu telecabina sau pe jos. Pentru amatorii de cultura exista Casa Memoriala George Enescu. Locul este impanzit de vile, unele in stil vechi, de secol XIX, altele abia ridicate. Asezate si ele in scari, ofera o priveliste impresionanta asupra muntelui.  Insa ceea ce nu trebuie sa ratati este fara indoiala Castelul Peles si vecinul acestuia, Pelisor.

Castelul Peles a inceput sa fie construit la sfarsitul secolului al XIX-lea la cererea regelui Carol I. Anexele acestuia, Pelisorul si Foisorul intregesc complexul. Biletele se iau de la poarta castelului si intrarea in amplasament se face in grupuri de mai multi turisti, fiecare cu ghid propriu.

Trebuie purtati niste papuci speciali, oferiti la intrare, iar aparatele de fotografiat si de filmat sunt interzise. Foisorul apartine statului si este folosit doar pentru evenimente de protocol, fiind inchis publicului, insa Pelesul si Pelisorul pot fi vizitate impreuna sau separat.

Sinaia merita vizitata pentru obiectivele ei turistice unice in tara si pentru ca aveti la indemana o multime de oferte de cazare si locuri de luat masa, cu mancaruri traditionale romanesti si nu numai. Mijloacele de transport permit deplasarea aproape la orice ora, astfel incat va puteti intoarce acasa rapid sau organiza excursii pe loc, spre celelalte localitati.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea