Vacante

#berlin #tel aviv #bruxelles #specialitati culinare # destinatii turistice

Specialitati culinare de top in cateva dintre cele mai populare destinatii turistice

In fiecare oras exista restaurante care iti pot oferi preparate speciale, specifice fiecarei zone, insa oferte culinare extrem de delicioase si savuroase poti gasi si la comerciantii ambulanti, unde poti manca mult mai ieftin decat la restaurante, iar atmosfera, in aer liber, poate fi mult mai placuta. Indiferent de orasul pe care alegi sa il vizitezi, exista, pe aproape orice straduta, vanzatori care sa te imbie cu delicatese, la al caror miros cu greu poti sa le rezisti. Iata cateva dintre specialitatile de top pe care trebuie sa le incerci in destinatiile turistice pe care le alegi:


1. Bruxelles

Daca ajungi in Bruxelles trebuie sa gusti neaparat cartofii prajiti sau "frites" cum ii numesc ei. Pentru a-i prepara, belgienii au o adevarata stiinta. Desi prefera sa ii manance cu maioneza, cartofii prajiti belgieni sunt perfecti si fara sosuri. Pentru a-i pregati, folosesc doua tipuri de ulei, care au temperaturi diferite. Unul dintre locurile pe care nu trebuie sa le ratezi si unde se prepara cei mai savurosi cartofi prajiti este Chez Antoine la Place Jourdan, care este deschis in fiecare zi, de luni pana duminica.


2. Berlin

In Berlin trebuie sa mananci deliciosii Currywurst Sausage, unul dintre cele mai populare preparate germane. Currywurst Sausage sunt niste carnati din carne de porc, pe care vanzatorul ii stropeste cu putina pudra de curry, pasta de tomate si sos Worcestershire. La acesta poti adauga, optional, cartofi prajiti si salata de varza acra. Currywurst Sausage costa aproximatv 5 dolari si il poti servi in timp ce vizitezi obiectivele turistice. Acesta este cel mai cautat preparat mai ales printre tinerii dornici de distractie, deoarece il poti cumpara de la vanzatorii ambulanti care au program prelungit, chiar si pana la ora 02.00.

Printre cele mai populare locuri unde poti servi Currywurst Sausage se numara Imbiss Konnopke in zona Prenzlauer Berg. Acest preparat se vinde aici inca din anul 1930.


3. Tel Aviv

In Tel Aviv este recomandat sa incerci neaparat Sabich, preparat originar de fapt din Irak, insa care a fost imbratisat cu entuziasm si de israelienii din Tel Aviv. Sabich este o lipie umpluta cu felii de ou, vinete prajite, humus, susan, cartofi, castraveti si sos de mango cald. Este o combinatie mare de arome savuroase si reprezinta masa ideala, cu un pret mediu de 5 dolari.

Ii poti gasi rapid, deoarece strazile din Tel Aviv sunt intesate cu vanzatori care vand acest produs.



Sursa foto: mentalmanna.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea