Vacante

#sinaia #busteni #azuga #schi

Sinaia dispune de 3 partii noi si 1 telescaun modern

La Sinaia au fost inaugurate trei partii si un telescaun de ultima generatie. Investitii se fac si in alte statiuni montane din regiuni precum Bihor sau Hunedoara.

In statiunea Sinaia au fost inaugurate trei partii de schi si un nou telescaun. Inaugurarea a avut loc in prezenta Ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea. Telescaunul deserveste partia Valea Soarelui din Sinaia si parcurge un traseu cu o lungime de 1.610 metri, avand o capacitate de transport de 1.800 persoane pe ora.

Investitia pentru noul telescaun a fost in valoare de 25.6 milioane de lei. Telescaunul a putut fi infiintat printr-un proiect din cadrul programului national “ Schi in Romania ”, cu fonduri de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului . Conform ministrului, in ultimii 2 ani s-au investit de la bugetul ministerului peste 30 de milioane de euro pentru dezvoltarea domeniilor schiabile din Romania, in Valea Prahovei, Predeal, Rasnov si Poiana Brasov.

O alta investitie importanta facuta in Sinaia este cea a primului si singurului hotel de 5 stele din statiune. Valoarea investitiei depaseste 2.5 milioane de euro, iar scopul acestui hotel este de a acoperi o nisa de piata ramasa neexploatata in aceasta zona.

Sinaia este regiunea din Romania care dispune de cel mai mare domeniul schiabil din tara.
 

Alte destinatii turistice modernizate
 

La Busteni s-a construit un parc de distractii, Fun Park, care urmeaza sa fie inaugurat in februarie anul acesta. Parcul de distractii se afla in apropierea partiei Kalinderu si urmeaza sa ofere turistilor o noua zona de agrement, cu diverse instalatii, utilizabile pe toata durata anului. In Azuga, partiile Sorica si Cazacu dispun de zapada artificiala.

Potrivit ministrului Udrea, in Bihor si Hunedoara urmeaza sa fie inaugurate doua partii cu instalatii de transport pe cablu. Partiile ar trebui inaugurate la inceputul lunii februarie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea