Vacante

#sibiu #orase idilice ale europei #gaiole in chianti #forbes

Sibiu ocupa locul 8 in topul Forbes al celor mai idilice orase europene

Imaginea pozitiva a Sibiului continua sa creasca in ochii strainilor, dupa ce orasul a fost Capitala Culturala Europeana in 2007. Intr-un top realizat de revista Forbes, Sibiul ocupa locul 8 in lista oraselor idilice, pentru americanii care doresc sa se mute pe continentul european.

Forbes a apelat la 5 agentii specializate in domeniu. Acestora li s-a soliciat realizarea unui top al locatiilor idilice din Europa. Topul se adreseaza americanilor, in special pensionarilor, dornici sa inceapa o noua viata in Europa, intr-un oras cu amprenta istorica si culturala.

Gaiole in Chianti 1Sibiul, in fata Romei si devansat de Budapesta

Sibiul ocupa locul 8 in acest top, plasandu-se in fata Romei si imediat dupa capitala Ungariei, Budapesta. "Este, probabil, locatia cea mai ezoterica de pe lista noastra. In imprejurimile orasului, practic, nu este niciun zgomot si nici poluare, iar localnicii isi calaresc in continuare caii. Este un minunat stil de viata nealterat", a declarat Ala Osmond, directoarea unei companii din SUA care organizeaza trasee turistice in Europa, citata de Forbes.

Aflat in inima Transilvaniei, cetatea medievala devine atragatoare pentru americani gratie peisajelor impresionante ale Carpatilor si bogatiei sale istorice. Pentru iubitorii de istorie si arhitectura, strazile si cladirile vechiului oras sunt atuuri majore.

Gaiole in Chianti 2Un alt motiv al acestei alegeri vine din cresterea dolarului in raport cu euro, situatie care permite americanilor achizitionarea unei locuinte in Europa si, implicit, in Sibiu. Aici americanii pot achizitiona o casa cu 65 de mii de dolari, adica aproximativ 50 de mii euro.

Alte detalii despre oras gasesti in articolele Sibiul, o plimbare prin trecut si Alege Sibiul si Sighisoara pentru un weekend medieval.

Celelalte orase din top 10

1. Pe primul loc in topul celor mai idilice orase europene se situeaza gaiole in chianti, o comuna din Toscana, Italia. Se afla la 40 km de Florenta si atrage americanii prin proprietatile vechi si perspectiva unei vieti linistite, la tara, intr-o regiune pitoreasca. O ferma de secol XVII costa in jur de 748 de mii de dolari. Principalele atractii din Gaiole in Chianti sunt Castelul Brolio si Castelul Meleto. Primele documente atestate despre regiune sunt din anul 1215.

Saint-Remy-de-ProvenceUrmeaza in ordine:

2. Saint-Remy-de-Provence, Franta

3. Copenhaga, Danemarca

4. Kefalonia, Grecia

5. Ljubljana, Slovenia

6. Burford, Anglia

7. Budapesta, Ungaria

9. Roma (Italia)

10. Deia, Majorca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea