Vacante

# calatorie cu masina #vacanta #bilete #calatorii #vacanta_iarna #aeroport # sfaturi de vacanta

Sfaturi pentru o calatorie in siguranta pe timp de iarna

Iarna impune o serie reguli si masuri speciale pentru calatoriile cu masina, trenul sau avionul. Vremea neprielnica poate crea ambuteiaje si amanari ale plecarilor de pe aeroporturi si din gari, de aceea trebuie sa fii pregatita pentru a face fata acestor inconveniente. Iata cateva recomandari care te pot ajuta sa calatoresti in siguranta si fara stres la orice destinatie!
 

Sfaturi pentru calatoria cu masina pe timp de iarna
 

Baga masina in revizie. Inainte ca frigul sa se lase si drumurile sa devina impracticabile, masina trebuie pusa la punct cu tot ce are nevoie pentru a face fata traficului si conditiilor meteo nefavorabile ( sistem de incalzire , frane, baterie, lanturi etc.).

Echipeaza-ti masina cu de iarna. De la 1 noiembrie 2011 intra in vigoarea legea privind obligativitatea acestora, altfel amenzile sunt usturatoare. Se pot folosi si all-seasons, dar numai daca au inscriptia M, M+F,MS sau M&S.

Viteza de deplasare trebuie adaptata la conditiile de trafic. Daca este viscol, ninge sau aluneca pe jos, aceasta trebuie sa fie minima si trebuie sa se pastreze distanta ceva mai mare intre masini.

In cazul in care aluneca pe jos este indicat sa folosesti frana de motor.

Pune-ti intotdeauna centura de siguranta si mergi cu farurile aprinse.

Ia-ti o marja de timp mai mare intre ora plecarii si cea a sosirii in cazul in care vremea este neprielnica pentru a fi sigura ca ajungi la timp la destinatie.

Pleaca cu telefoanele incarcate pentru a putea suna dupa ajutor in cazul in care ramai blocat intr-o zona izolata. In aceeasi idee este indicat sa te aprovizionezi cu mai multe alimente si bauturi si sa ai rezervorul plin.

Evita sa calatoresti pe timp de noapte. Vizibilitatea este redusa si risti sa faci mai usor accident.
 

Sfaturi pentru calatoria cu avionul sau trenul
 

Din pacate, nu depinde de tine daca trenul va pleca din gara sau avionul va decola de pe aeroport, ci de conditiile meteo. Insa pentru a mai diminua din nivelul de stres ai grija sa:

- rezervi din timp bilete;
- nu alegi servicii low-cost; avioanele acestor companii sunt primele care raman la sol pe vreme rea; acelasi lucru este valabil si pentru trenuri;
- verifici intotdeauna ora de plecare si actualizarea informatiilor online;
- nu iti iei multe bagaje dupa tine;
- te pregatesti cu haine, alimente si bauturi pentru a sta in gara sau aeroport daca plecarile sunt amanate;
- te inarmezi cu rabdare.



Sursa foto: rpmgo.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea