Vacante

# vacanta istanbul #istanbul

Sfaturi de calatorie pentru Istanbul

Nu incercati sa vedeti totul in Istanbul. Asa cum am spus mai devreme, Istanbulul este imens, iar ideea ca vei putea vedea totul nu este cea mai buna idee. In loc sa alergati in jurul orasului dintr-un loc in altul in graba si, in cele din urma, sa fiti coplesiti, mai bine va creati un itinerar potrivit pentru Istanbul.

Descarcati aplicatii de calatorie pentru a vizita Istanbul. Aceste aplicatii nu sunt doar pentru persoanele care viziteaza Istanbul pentru prima data, ci chiar si calatorii care calatoresc frecvent in Istanbul, care doresc sa le usureze calatoria. Puteti accesa oricand harta Istanbul pentru o mai buna orientare in oras.

Iata care sunt principalele atractii turistice de neratat:

Hagia Sophia

Hagia Sophia a fost comandata de imparatul Iustinian in secolul al 6-lea si a devenit cea mai mare catedrala crestina din lume. Cand otomanii au luat Constantinopolul la mijlocul secolului al XV-lea, au inceput convertirea ei intr-o moschee. Este o structura complexa, cu o cupola imensa. Fortele naturale si designul cupolei au cauzat probleme si la un moment dat cupola s-a prabusit complet.

Moscheea Albastra

Moscheea Albastra este un design otoman si se afla la doar un minut de mers pe jos de Hagia Sophia. Evident, publicul nu este admis in timpul rugaciunii, dar in caz contrar, vizitatorii se pot bucura de aceasta uimitoare moschee care foloseste diferitele nuante de albastru datorita miilor de vitrine colorate.

Palatul Topkapi

Sultanul Mehmet Cuceritorul si-a inceput constructia palatului in 1460 si a durat optsprezece ani pana la finalizare. Un intreg imperiu a fost condus din palatul Topkapi.

Marele Bazar

Marele Bazar are peste 50 de strazi si 4.000 de magazine si este situat in Karpalicarsi in Fatih, pe partea europeana. Aici puteti gasi copii dupa toate marile brandurile din lume la preturi foarte mici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea