Vacante

#praga #vacanta praga

Secretele orasului Praga

Praga ofera mult mai mult decat arhitectura seducatoare, preparate abundente si o atmosfera romantica. Orasul a tinut pasul cu tendintele europene pe taramul artei, modei, gastronomiei si multe altele, oferindu-i o stralucire contemporana, care se imbina confortabil cu maiestria sa istorica si arhitecturala.

Intr-adevar, pe masura ce parcurgeti bogatiile impresionante cladiri gotice, baroce si renascentiste (Powder Tower; Catedrala St. Vitus; Palatul Kinsky), este dificil sa nu fiti la fel de vrajit de buticurile la moda, hotelurile de 5 stele si barurile de cocktail-uri chic care se gasesc la tot pasul.

Pentru a va orienta mai bine in oras accesati harta rutiera unde veti putea identifica toate obiectivele turistice si calcula distanta intre ele.

Ceasul astronomic, un punct central al Orasului Vechi. Ceasul este inconjurat de mai multe statui reprezentand Pacatele, Vanitatea, Lacomia, Moartea si Pofta.

Charles Bridge, unul dintre cele mai vechi monumente complete si functionale din Europa, este unul dintre cele mai faimoase repere ale orasului.

Complexul castelului Praga este construit pe un fost loc sacru pagan; este locul din care a condus Charles al IV-lea si excentric Rudolf II si care cuprinde Catedrala gotica Sf. Vitus, Palatul Regal vechi gotic, Bazilica Sf. Gheorghe, muzee, galerii si povestea Castelul Praga.

In ciuda faptului ca este central si este usor accesibil, Parcul Letná este trecut cu vederea de multi turisti. Insa localnicii adora sa il foloseasca pentru plimbari, picnicuri sau doar ca un loc pentru a bea bere si pentru a admira privelistile extraordinare asupra raului si orasului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea