Vacante

#viza #statele unite #pasaport

Se modifica procedurile pentru viza temporara in Statele Unite

Sectia Consulara a Ambasadei Statelor Unite ale Americii de la Bucuresti anunta modificari importante legate de vizele temporare, se arata intr-un comunicat VizeAmerica.com din 9 iulie 2010.

 

Noi norme pentru solicitarea unei vize pentru Statele Unite


Una dintre cele mai importante aspecte legate de viza consta in faptul ca orice solicitant este privit ca un potential imigrant .

Toti solicitantii de viza temporara sunt considerati potentiali imigranti pana cand, in momentul solicitarii vizei, acestia demonstreaza ofiterului consular ca nu au intentia sa emigreze in SUA. Detalii se gasesc pe site-ul MAE (Ministerul Afacerilor Externe).

De asemenea, Sectia Consulara a introdus un nou formular pentru solicitarea unei vize temporare. Noul formular este DS-160 si inlocuieste vechile formulare DS-156, DS-157 si DS-158. Detalii se afla pe site-ul vizeamerica.com .


Noi numele de telefon pentru vizele temporare


Cei interesati de obtinerea unei vize temporare in Statele Unite au noi numere de telefon, incepand cu 9 iulie 2010. Call center-ul asigura programarea solicitantilor de vize temporare la interviu si oferirea de informatii despre aceste vize. Noile numere sunt:

  • 3 71 72 00 53 – numar apelabil din Romania
  • 1 888 882 7125 – numar apelabil din Statele Unite.


Programarea interviului cu propria carte de credit


Un alt serviciu nou pune la dispozitia celor interesati posibilitatea de a folosi o carte de credit pentru a-si programa interviul. Solicitantii pot sa vorbeasca mai mult de 7 minute per apel, dar pentru fiecare apel este nevoie sa faca o noua tranzactie. In cazul aparitiei unui mesaj despre PIN-ul invalabil, apelantul trebuie sa inchida si sa sune din nou. Nu trebuie selectata nicio optiune propusa. Apelantul este invitat sa astepte pana la finalul mesajului. Un agent de la call center va prelua apelul.


Serviciul de curierat pentru returnarea pasapoartelor


Incepand cu data de 6 iulie, o noua procedura ii priveste pe solicitantii care s-au calificat pentru o viza temporara. Inainte, acestia reveneau la Sectia Consulara pentru a-si recupera pasapoartele.

Acum, ei trebuie sa foloseasca serviciile de curierat pentru returnarea pasapoartelor, dupa ce viza le-a fost aprobata. Serviciul este obligatoriu pentru livrarea pasapoartelor tuturor ce locuiesc in Romania, inclusiv, persoanelor din Bucuresti.

Ambasada va folosi serviciile de curierat oferite de compania romaneasca Sameday Courier, se arata in acelasi comunicat. Pentru un singur pasaport, cei care au obtinut o viza trebuie sa plateasca 5 USD. Pentru mai multe pasapoarte livrate la aceeasi adresa, suma perceputa este de 7.5 USD. Costurile trebuie sa fie achitate in lei.
Mai multe informatii se pot obtine de la reprezentantul firmei de curierat prezent la Consulat zilnic, de luni pana vineri. Poate fi gasit intre orele 8-12 si ofera asistenta si informatii.

Sursa foto : ght.org.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea