Vacante

#destinatii de vacanta #city-break #vacanta

6 orase perfecte pentru un city break in luna februarie

Esti in cautarea unui city break pentru luna februarie? In Europa gasesti orasele perfecte pentru a le vizita in aceasta luna. Chiar daca Parisul este destinatia favorita a multor cupluri, exista si alte orase superbe pe care le poti vizita in februarie. Iata cateva dintre acestea!

Florenta - Italia

Este bine sa te imbraci in straturi, dar nu vei avea nevoie de incaltaminte de zapada. Florenta este un oras compact, asa ca majoritatea obiectivelor turistice sunt intr-o zona mica din centru. Avand in vedere acest lucru, va trebui sa faci fata tempertaurilor scazute doar pentru perioade scurte.

Preturile hotelurilor din Florenta sunt cu mult mai mici in februarie decat vara, orasul fiind mai relaxat si mai aerisit decat Roma. Totodata, iti poti rezerva o zi pentru o excursie la Pisa, sau intr-un alt oras de pe deal, in imediata vecinatate a Florentei.

Paris - Franta

La Paris, in februarie, nu ploua ca in restul anului. Vremea poate fi rece, dar rareori sub temperaturile de inghet. Acest lucru inseamna ca poti sa abordezi cele mai bune si elegante tinute, completate cu esarfe si manusi seara. Parisul este un oras de afaceri ale carui hoteluri sunt solicitate tot timpul anului, asa ca nu vor avea oferte fantastice in afara sezonului. Dar poti incerca hotelurile din cartierele turistice care pot avea oferte mai bune in februarie. Incearca sa faci rezervare la un hotel din cartierul Rue Cler, langa Turnul Eiffel. Este prietenos, convenabil si mai orientat catre turism decat catre afaceri.

Barcelona - Spania

Fiind pe coasta mediteraneana, Barcelona are ierni blande, fara precipitatii. Cu siguranta vei mai gasi si alti turisti pe acolo, dar nu la fel de multi ca in sezonul cald, asa ca vei putea vizita interiorul vestitei Sagrada Familia si Park-ul Guell, fara sa mai fie nevoie sa astepti ore in sir la cozi interminabile. Barcelona are o viata de noapte fantastica si o scena culinara remarcabila, asa ce este destinatia ideala, chiar si iarna.

Lisabona - Portugalia

Lisabona este capitala europeana cu cea mai buna vreme pe timp de iarna. Este un oras minunat care mrita vizitat, chiar daca este mai greu accesibil (din Madrid trebuie sa iei un tren de noapte sau sa zbori). Din fericire, zborurile au preturi rezonabile, mai ales in februarie, asa ca nu va fi prea costisitor drumul. In timpul zilei poti vizita castele si muzeze, iar seara te poti bucura de mancarea excelenta si poti asculta cantaretii de fado.

Atena - Grecia

Atena are un climat de iarna destul de bland, luna februarie fiind o luna lipsita de precipitatii. Atractiile Atenei sunt in aer liber, iar muzeele si viata de noapte sunt toate in interior, asa ca poti combina vizitarea lor. De asemenea, cu un zbor ieftin, poti vizita unul din orasele vecine. Un mare avantaj este faptul ca, in februarie, tarifele la hoteluri sunt foarte accesibile in Atena.

Interlaken - Elvetia

Daca vrei sa vizitei Elvetia si nu stii de unde sa incepi, Iterlaken este destinatia ideala. Aici vei putea admira cele mai dramatice vederi asupra Alpilor si te vei bucura de cea mai buna infrastructura de iarna. Atractiile de top sunt puntea de observare Schilthorn si calea ferata Jungfraujoch. Ambele sunt uimitoare cand vremea permite o buna vizibilitate la cote inalte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea