Vacante

#cocktail holydays #paste #sankt petersburg #vacanta paste

Sankt Petersburg – propunere pentru vacanta ta de Paste

Sankt Petersburg – propunere pentru vacanta ta de Paste

"A fost numit Parisul Estului si Venetia Nordului, dar Sankt Petersburg are farmecul si frumusetea sa, plus unele dintre cele mai mari muzee de arta din lume.” - Mike Gerrard in Ghidul Calatorului EUROPA, Editura Litera.

221 muzee, mai mult de 80 de teatre, 42 de galerii de arta, peste 62 de sali de cinema, 2000 librarii... toate in fabulosul oras Sankt Petersburg! Construit pe 101 insule si legat prin 400 de poduri ridicate peste raul Neva, Venetia Nordului straluceste datorita turnurilor, bisericilor si cupolelor aurite.

Insa, cand spui Sankt Petersburg te gandesti in primul rand la Muzeul Ermitaj, care adaposteste ceea ce multi considera a fi cea mai impresionanta colectie de pictura occidentala din lume. De asemenea, orasul este celebru in toata lumea pentru Teatrul Mariinsky si superbele sale spectacole de balet de inalta clasa, pentru fenomenul noptilor albe (datorita apropierii de Cercul Polar de Nord), pentru podurile basculante care se deschid deasupra raului Neva, pentru matrioska, papusa din lemn pictat, al carei arhetip il constituie ouale de Paste.

Pachet Cocktail Holidays pentru vacanta de Paste in Sankt Petersburg

Si pentru ca tot veni vorba despre Paste, Cocktail Holidays te invita in acest an in Sankt Petersburg. Aceasta este propunerea noastra pentru o vacanta de Paste memorabila.

Programul de 6 zile costa 839 euro de persoana si include: zbor direct Bucuresti – Sankt Petersburg operat de compania Polish Airlines, 5 nopti cazare la hotel 4* in centrul orasului, mic dejun, tur al orasului Sankt Petersburg cu ghid local, vizita la Muzeul Ermitaj cu ghid local, vizita la Fortareata Petru si Pavel, insotitor de grup roman pe toata durata circuitului, asigurare medicala si storno oferite gratis de agentia de turism Cocktail Holidays. Pachetul include toate taxele!

Muzeul Ermitaj si statuia lui Petru cel Mare – simbolurile orasului

Unul dintre atuurile programului oferit de agentia de turism Cocktail Holidays (pe langa turul orasului inclus in program, cazarea oferita la hotel 4* ultracentral, etc) este vizita la Muzeul Ermitaj, unul dintre cele mai mari muzee ale lumii – visul oricarui calator iubitor de arta si de frumos.

Se spune ca in colectiile muzeului sunt aproape 3 milioane de obiecte, dintre care doar o mica parte sunt expuse publicului. Imagineaza-ti ce inseamna un tur complet al muzeului...

Ermitajul adaposteste valori inestimabile: lucrari semnate Renoir, Rodin, Van Gogh, Gauguin, Cezanne, Manet, Monet, Matisse, etc. Doar lui Rubens si Rembrandt le sunt alocate incaperi intregi, pline cu operele lor. Peste 30 de incaperi sunt dedicate doar artei italiene (El Greco, Murillo, Goya, etc). Totul este la superlativ, totul este impresionant cand vine vorba de Marele Muzeu Ermitaj.

Un alt simbol al orasului este Statuia lui Petru cel Mare dezvelita in Piata Senatului in anul 1782.

Sankt Petersburg – un veritabil oras cultural

Sunt convinsa ca nu ai ramas indiferent la enumerarea din introducere: 221 muzee, mai mult de 80 de teatre, 42 de galerii de arta, peste 62 de sali de cinema adapostite de Sankt Petersburg, etc. De asemenea, in fiecare an, orasul gazduieste peste 100 de festivaluri si competitii, dintre care peste 50 cu caracter international.

Baletul si opera ocupa un loc special in inima locuitorilor Sankt Petersburg-ului. Scoala de Balet din Sank Petersburg este una dintre cele mai bune din lume, deci, nu rata un veritabil spectacol de balet la Teatrul Mariinsky – vei pleca cu siguranta impresionat.

Pe langa vizita la Muzeul Ermitaj, iti recomandam sa vizitezi si celebrul Palat de Iarna al tarilor.

Palatul a fost construit pentru fiica tarului Petru, imparateasa Elisabeta. Din pacate, aceasta a murit inainte de finalizarea constructiei, asadar prima ocupanta a opulentului palat a fost Ecaterina cea Mare. Dupa cum sugereaza si numele, palatul a fost resedinta de iarna a tarilor rusi si se lauda cu 1945 ferestre si 1057 camere, unele dintre ele fiind deschise acum publicului.

Celebre sunt si Gradinile de la Palatul Peterhof cu numeroase fantani, inclusiv Marea Cascada, cu statuile ei aurite, dar si Catedrala Sf. Isaac, constructie care s-a ridicat in 40 de ani (multa vreme catedrala Sf. Isaac a fost cea mai mare biserica ortodoxa din Rusia).

Un alt “must see” este Consiliul Amiralitatii Ruse care a fost creat de Petru cel Mare in 1718 pentru a conduce marina rusa si pentru a supraveghea constructia navelor in santierul naval. Aceasta este o cladire in stilul imperial rus, eleganta si grandioasa, iar astazi adaposteste Colegiul naval.

Tarul Petru cel Mare - personalitatea marcanta a orasului

Pe timpul celor 6 zile petrecute in Sankt Petersburg vei auzi multe povesti despre tarul Petru cel Mare, despre care locuitorii orasului vorbesc cu dragoste, respect si recunostinta.

Intemeiat in anul 1703 de Petru cel Mare si cunoscut sub numele de Petrograd, apoi Leningrad, al doilea oras al Rusiei a renascut de cand si-a recapatat numele de Sankt Petersburg, in urma unui referendum in anul 1991.

In 1990, UNESCO a pus centrul istoric si grupul de monumente invecinate pe lista siturilor patrimoniului universal. A fost o recunoastere a importantei si frumusetii stilurilor baroc si neoclasic ilustrate in arhitectura unor cladiri precum Palatul de Iarna, Palatul de Marmura, Amiralitatea si Ermitajul.

Pentru mai multe detalii despre pachetul de Paste in Sankt Petersburg: //www.cocktailholidays.ro/

Advertorial

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele