Vacante

#viza evisitor australia

S-a lansat serviciul electronic eVisitor pentru romanii care calatoresc in Australia

Incepand cu 27 octombrie 2008, cetatenii romani care calatoresc in scop turistic si de afaceri in Australia au posibilitatea sa solicite online viza de intrare, prin sistemul eVisitor, anunta un comunicat MAE ( Ministerul Afacerilor Externe ).

Acest sistem permite solicitantului sa evite deplasarea la un oficiu consular australian, solicitand viza in sistem online, la orice ora si de oriunde de pe glob. Cetatenii romani solicitanti de vize sunt scutiti de plata taxelor consulare. Sistemul permite obtinerea de vize cu multiple intrari, pe o perioada de 12 luni , iar dreptul de sedere pentru fiecare intrare este de maxim 3 luni.

australia evisitor“Atragem atentia ca, pentru a obtine viza on-line, este necesar ca fiecare persoana sa solicite viza direct, fara intermediari, si sa furnizeze informatii complete si corecte, conform formularului de aplicare. Ca procedura standard, autoritatile australiene verifica la intrarea in tara datele prezentate in aplicatia de viza. In cazul in care sesizeaza neconcordante intre acestea si declaratiile sau documentatia prezentate la frontiera, exista riscul sa anuleze viza si sa dispuna returnarea imediata in Romania.” anunta MAE. O pagina oficiala cu o categorie de “Intrebari frecvente” despre noul sistem gasesti aici.

Cui i se adreseaza facilitatea eVisitor

Este vorba despre un sistem care poate fi folosit de cetatenii din 35 de tari, apartinand UE sau statelor Andorra, Elvetia, Islanda, Lichtenstein , Monaco, Norvegia, San Marino si Vatican.  Persoanele solicitante trebuie sa indeplineasca anumite criterii: intentioneaza sa calatoreasca in Australia in scop turistic sau de afaceri; detin un pasaport valabil, eliberat de una dintre cele 35 de tari; in momentul solicitarii vizei, persoana in cauza se afla in afara Australiei.



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea