Vacante

#bulgaria #grecia #vara 2011 #albena #antalya #turcia

Romanii sunt "fani" Grecia, Turcia si Bulgaria. Stii ce locuri ocupa fiecare pe podium?

Ca romanii merg vara in statiunile din Grecia, Turcia si Bulgaria nu mai este un secret pentru nimeni. Cum reusesc insa aceste destinatii sa se mentina in topul preferintelor turistilor romani, an dupa an, acesta este un aspect interesant, daca se au in vedere masurile luate recent. In timp ce Grecia isi mentine preturile de anul trecut si chiar le coboara, in timp ce Bulgaria continua sa dea lectii de turism Romaniei, Turcia nu-si face probleme ca ar fi devenit necompetitiva. Toate, insa, se asteapta la o crestere numarului de romani care le vor vizita.

Locul 1 Grecia: preturi pentru toti, insule noi de descoperit si plaje nesfarsite
 

Cu toate ca anul trecut turismul Greciei a avut de suferit in urma unor , reprezentatii turistici se asteapta la o crestere cu 20 – 25% a numarului de turisti romani , conform Organizatiei Elene de Turism din Romania. 300.000 de romani ar putea vizita aceasta tara in 2011. Astfel, Grecia se situeaza pe primul loc la numarul de turisti romani. Desi are doi concurenti respectabili, oficialii greci sunt optimisti. "Principalul concurent este Turcia. Insa si Bulgaria joaca un rol important, mai ales ca ea este o destinatie in care romanii ajung repede. Insa credem ca vom fi primii" ne-a spus Nikos Diakolios, directorul Organizatiei Elene de Turism din Romania.

Sursa foto: acasa.roPe langa sutele de kilometri de plaja si paleta foarte diversificata de preturi la ofertele de vacanta, Grecia vine in fiecare an cu noi destinatii. Astfel, dupa insula Kos, promovata de aproximativ 2 ani si jumatate, pe langa Lefkada, o alta destinatie noua, in vara 2011 Grecia propune romanilor Insulele Sporade.

Skopelos este una dintre cele mai mari si mai importante insule din Arhipelagul de Nord al Sporadelor. Insula este renumita pentru frumusetea naturala, vegetatia bogata si marea realizand o combinatie ideala de verde si albastru . Se spune ca portul din Skopelos este unul dintre cele mai frumoase porturi ale Greciei.

Preturile sunt accesibile, o noapte de cazare intr-o vila, la categoria 3 stele, incepand de la 23 euro, conform agentiei Max Holidays. Pretul este de persoana, pentru un apartament de 3 – 4 persoane.
 

Locul 2 Bulgaria: apropiere de tara si atractivitate resimtita international
 

Si Bulgaria se asteapta sa primeasca mai multi turisti romani fata de anul trecut. “In Bulgaria numarul turistilor romani este de aproximativ 250.000. Se asteapta anul acesta o crestere de 5% a acestora”, a declarat pentru acasa.ro Traian Badulescu, consilier de turism si director Travel Adviser Media.

Sursa foto: acasa.roReducerile de preturi nu sunt foarte mari la vacantele in Bulgaria, ele ajungand undeva la 10%. Bulgaria a intrat in , cat si conform CNN. De asemenea, Bulgaria nu duce lipsa de turisti, ea atragand si pe cei mai pretentiosi dintre acestia. “Au inceput sa revina turistii nemti”, ne-a spus Traian Badulescu. In plus, un procent foarte mare de vizitatori straini in Bulgaria il reprezinta chiar turistii romani. “25% dintre turistii din sunt romani”.

Albena
este destinatia numarul 1 pentru romanii care aleg sa-si petreaca vacanta de vara in Bulgaria. Aceasta statiune, considerata una dintre cele mai moderne de pe litoralul bulgaresc, este urmata indeaproape de Sunny Beach si Nessebar. Pretul unui studio din cadrul unui complex hotelier de 5 stele incepe de la 29 euro pe zi, conform agentiei Laguna Tour. Oferta asigura cazarea cu demipensiune, la categoria 5 stele, in Albena. Turistii care aleg oferte de pot beneficia de reduceri de 20% pana la finalul lunii aprilie si de discounturi de 10% pentru rezervarile facute pana pe 31 mai.

Bulgaria are planuri mari in continuare, profitand de imaginea turistica tot mai buna pe care reuseste sa si-o creeze. In timp ce Stancile din Belogradchik avanseaza intr-un top al Celor 7 Noi Minuni ale Lumii, Albena anunta deschiderea unui laborator de control al calitatii mancarii, conform standardelor legislatiei europene. 
 

Locul 3 Turcia: cele mai bune hoteluri all inclusive
 

Turcia se situeaza pe locul I in topul incasarilor si nu al numarului de turisti. Ca si in celelalte destinatii, si in acest caz operatorii prevad mai multi turisti romani pentru 2011. “In 2011, in Turcia sunt asteptati sa vina 150.000 de turisti romani” ne-a spus Traian Badulescu. 80.000 dintre acestia opteaza pentru Antalya. Ca in fiecare an, aceasta regiune este destinatia de top pentru vacanta de vara a romanilor care aleg Turcia, datorita ofertelor all inclusive si facilitatilor pentru familii.

Sursa foto: acasa.roIn vara 2011, o vacanta de o saptamana la unul dintre cele mai renumite hoteluri de 5 stele din Belek costa de la 757 euro de persoana, conform agentiei Perfect Tour . Pachetul asigura 7 nopti de cazare cu all inclusive, biletul de avion, transferul si asistenta turistica.
 

Alte destinatii preferate de romani
 

Egiptul urma sa devina un concurent puternic pentru cele trei destinatii premiante, daca nu aveau loc evenimentele de la inceputul acestui an. “Egiptul ar fi fost a 4-a destinatie de vacanta pentru romani”, ne-a spus Traian Badulescu. Autoritatea Egipteana de Turism (ETA) incepuse in 2010 o campanie puternica de promovare a acestei destinatii in Romania.

In loc de Egipt, Spania castiga teren si se situeaza pe locul 4 in topul preferintelor romanilor pentru vacanta. “Spania este pe locul 4 ca si pe locul 5 ca destinatie de tot anul” ne-a mai spus Traian Badulescu.

Pe langa aceasta, circuitele in Italia si Franta sunt din ce in ce mai cautate. De asemenea, o destinatie relativ noua este Albania, care beneficiaza de aproximativ 400-450 km de plaja.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea