Vacante

# coronavirus restrictii #restrictii romania

Romanii se confrunta cu restrictii de intrare in 20 de tari europene

Cetatenii romani care calatoresc in Europa trebuie sa respecte noile restrictii de intrare, deoarece tarile isi actualizeaza regulile pentru calatori.
Restrictii de intrare pentru romani au fost introduse de Austria, Bosnia si Hertegovina, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Malta, Muntenegru, Norvegia, Marea Britanie, Olanda, Moldova, Slovacia, Slovenia si Ungaria , a raportat harta-europei.com.

La intrarea in Ungaria, cetatenii romani trebuie sa se supuna unui examen medical. Daca prezinta simptomele infectiei cu Covid-19, nu li se va permite accesul, a explicat Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei (MAE). Chiar daca nu prezinta niciun simptom, va trebui sa ramana izolat timp de 14 zile. Cei care prezinta doua teste consecutive Covid-19 negative, efectuate in ultimele cinci zile, li se permite sa intre in Ungaria fara a fi nevoie sa se izoleze. Cele doua teste trebuie efectuate intre 48 de ore si certificatele trebuie eliberate in maghiara sau engleza.

Ce tari cer testul Covid-19?

In acelasi timp, romanii care calatoresc in Austria nu pot intra in tara doar daca prezinta un test negativ Covid-19, nu mai vechi de patru zile, in engleza sau germana. Daca un astfel de certificat nu este disponibil, va trebui sa se izoleze timp de 14 zile. Masura nu se aplica celor care tranziteaza Austria pentru a calatori in alte destinatii.

Romanii care calatoresc in Grecia trebuie sa completeze un formular electronic cu cel putin 24 de ore inainte de inceperea calatoriei, iar turistii fac obiectul unor teste aleatorii la frontiere. Incepand cu 15 iulie, calatorii vor fi permisi in Grecia cu un test negativ Covid-19, nu mai vechi de trei zile, in plus fata de formularul electronic.

Cei care calatoresc in Cipru pot intra in tara daca prezinta un test negativ Sars-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore.

Intre timp, romanii care calatoresc in Estonia trebuie sa se izoleze timp de 14 zile, in timp ce cei care calatoresc in Letonia trebuie sa se izoleze sau carantina timp de 14 zile.

Accesul rezidentilor romani in Lituania este interzisa incepand cu 13 iulie, la fel ca in Finlanda, unde numai romanii cu permis de sedere, care detin un contract de munca, viziteaza o ruda de gradul I sau studiaza acolo. Tranzitul catre alte destinatii in afara de Finlanda este permis.

De asemenea, Malta a interzis accesul cetatenilor romani, in timp ce Danemarca permite accesul daca afiseaza o rezervare de cel putin sase nopti la o unitate de cazare, cu toate numele din rezervare si durata sederii.

Mai mult, toti cei care sosesc din Romania in Irlanda trebuie sa se izoleze sau carantina timp de 14 zile. Olanda recomanda ferm cetatenilor romani sa se auto-izoleze timp de 14 zile, in timp ce cei care sosesc in Slovacia trebuie sa se izoleze si sa faca un test Covid-19 dupa a cincea zi. Daca testul este negativ, pot continua vacanta. Ele pot tranzita Slovacia, cu conditia sa nu se faca opriri pe parcurs, in termen de 8 ore de la intrarea in tara.
Romanii care sosesc in Slovenia trebuie sa se izoleze timp de 14 zile. Tranzitul nu este restrictionat, cu conditia sa paraseasca teritoriul tarii in cel mult 12 ore.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea