Vacante

#timp liber #picnic #gratar in aer liber

Romanii isi petrec timpul liber la picnic

Multi romani merg la picnic in timpul liber, potrivit unui sondaj realizat de Daedalus Millward Brown. Sondajul a fost realizat pentru a vedea parerea romanilor despre Legea Picnicului.
 

Picnicul, o activitate indragita de romani


In ultimul an, multi romani au iesit deseori la picnic, se arata intr-un sondaj Daedalus Millward Brown. Sondajul a fost realizat telefonic intre 11 si 30 martie 2012 pe un esantion de 1000 de persoane din mediul urban, din Romania, cu varste intre 18 si 65 de ani.

Potrivit studiului, in ultimele 12 luni, 60% dintre romanii din mediul urban au ales sa-si petreaca timpul liber iesind in parc, la iarba verde si la gratar. Urmatoarele activitati preferate de romani sunt concertele si evenimentele culturale. Dupa acestea, se situeaza activitatile sportive, unde preferatele sunt fotbalul si fitness-ul.

Aproape 45% dintre romanii din mediul urban au mers la picnic de peste 10 ori in ultimele 12 luni. In cazul romanilor, picnicul implica gratarul in aer liber, cu muzica si jocuri. Lectura sau drumetiile sunt mai putin interesante pentru romani.

76.8% dintre romani considera ca autoritatile locale vor rezolva problemele legate de zonele pentru picnic: gunoaiele, lipsa dotarilor si a spatiilor special amenajate pentru picnic, aglomeratia, galagia, fumul.
 

Unde mergi la picnic la vara


Zonele preferate de romani pentru picnic sunt cele din jurul raurilor si lacurilor, precum si in paduri. In Bucuresti, romanii merg la gratar in Parcul Tineretului, langa Palatul Copiilor, unde exista o zona special amenajata.

In jurul Bucurestiului exista numeroase spatii verzi care devin aglomerate in weekend-uri si de sarbatori. In Pustnicu, Padurea Comana, Cernica, Snagov sunt locuri amenajate pentru gratar. Cei care vor sa mearga mai departe pot alege destinatii precum Valea Doftanei sau Valea Prahovei pentru un picnic in mijlocul naturii.

O alta posibilitate o reprezinta dotarile pensiunilor din Romania in care isi petrec turistii vacanta. Multe pensiuni au gratar si foisor in curte pentru clientii lor. Se organizeaza si iesiri la picnic cu berbecut la protap si foc de tabara.

Sursa foto: howstuffworks.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea