Vacante

#romania #fijet #turism

Romania va gazdui Congresul International Fijet 2011

Federatia Internationala a Jurnalistilor si Scriitorilor de Turism ( FIJET ) a ales Romania ca tara gazda a Congresului International FIJET 2011. Anuntul oficial va fi facut la Congresul International din Istanbul, din octombrie 2010 , in timpul ceremoniei de deschidere. La Istanbul se va prezenta Romania ca destinatie turistica si gazda a Congresului Mondial de anul viitor.

Romania a fost nominalizata datorita peisajelor spectaculoase si a istoriei bogate. “Marea diversitate a locatilor ale Romaniei va oferi un material si experiente bogate membrilor nostri jurnalisti care vor scrie despre Romania si care o vor face cunoscuta numerosilor cititori, ascultatori si privitori din lumea intreaga”, a afirmat Jim Thompson, membru al Comitetului Executiv FIJET si director al Congreselor si Intalnirilor FIJET, intr-un comunicat.

Congresul FIJET s-ar putea desfasura in Romania intre 25 septembrie si 2 octombrie 2011, conform PressTour (Clubul Presei de Turism din Romania).

FIJET (Federation Internationale des Journalistes et Ecrivains du Tourisme) isi aniverseaza cel de-al 56-lea an de activitate continua. Este cea mai veche asociatie de jurnalisti si scriitori de turism din lume. Are peste 900 de membri in 40 de tari, fiind una dintre cele mai mari, in acest sens.

In fiecare an, FIJET sustine un congres, locatia fiind de fiecare data alta. Scopul este acela de a discuta lucrurile de prima importanta in ceea ce priveste comunitatea internationala de turism, sa stranga informatii si materiale despre tara gazda, pentru a publica articole in ziare si publicatii de mare tiraj, peste tot in lume.

"Selectarea locatiei pentru congresul anual este facuta intr-un mod foarte atent de catre Comitetul Executiv si Bordul Director" a spus Tijani Haddad, Presedintele Fijet. "Romania a fost de departe castigatoarea in timpul procesului de selectare si stiu ca va fi un important loc de intalnire pentru membrii nostri" a mai adaugat acesta.

Editia din 2010 a Congresului Fijet are loc in Turcia, la Istanbul si Bodrum.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea