Vacante

#destinatie 2024 #comuna rimetea #rimetea

Rimetea, comuna din Romania care a fost aleasa destinatia anului 2024

 

O comuna din Romania a fost aleasa in cadrul celei de-a doua editii a proiectului „Destinatiile FIJET Romania”, destinatia anului 2024. Este vorba despre Rimetea, din judetul Alba. 

Persoanele care ajung in aceasta localitate pot admira frumusetea naturala deosebita, dar si casele albe cu geamuri verzi, foarte bine intretinute, la fel ca in urma cu un secol. Partea si mai buna este ca in aceasta zona exista o multime de pensiuni pentru cei care vor sa petreaca mai mult timp la Rimetea.

Comuna Rimetea se gaseste in Depresiunea Trascaului, din judetul Alba. Conform statisticilor, aproximativ 100.000 de turisti ajung, in fiecare an in Rimetea. Acest influx masiv de turisti, mai ales din Ungaria, ofera o oportunitate comunitatii ridicate initial de catre mineri, care acum se intretine din turism.

„Pe mine zona m-a cucerit. Este un loc in care timpul pare ca incremeneste, locul ideal unde turistul se poate conecta cu traditiile si istoria. Rimetea a fost un bogat centru minier si mestesugaresc, iar Muzeul Etnografic din sat reconstituie o buna parte din istorie. Prelucrarea fierului, pictura pe mobila si ornamentele complexe si viu colorate ale portului popular local cu multe influente straine sunt la loc de cinste in acest muzeu situat in cladirea Primariei. Arhitectura caselor din Rimetea este unitara, excelent conservata de-a lungul anilor. Casele albe cu obloane verzi si flori la ferestre valorifica patrimoniul cultural locala" a declarat jurnalistul economic si de turism, Liliana Boioglu, potrivit adevarul.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea