Vacante

#muntii apuseni #oferte romania revelion 2009 #pachete de revelion

Revelion in muntii Apuseni! Cat vei scoate din buzunar pentru o noapte memorabila

Vrei sa petreci Revelionul la munte? Muntii Apuseni este destiantia preferata de multi romani. De la Valea Prahovei, la Rucar-Bran si pana la destinatii din nordul tarii, precum Vatra Dornei, sunt cele mai cautate pentru petrecerea Revelionului.

Cele mai cautate raman insa zonele care ofera experiente de neuitat pentru vizitatori, deoarece pe langa petrecerea de anul nou, turistii vor sa petreaca cat mai mult timp in aer liber si sa se bucure de diversitatea geografica. 

In functie de pretentii, preturile sunt diferite. Pentru o cabana intreaga, inchiriata pentru un grup de 10 persoane, preturile pot ajunge pana la 10.000 de lei, pentru patru nopti. Asta inseamna 1.000 de lei de persoana. In acest pret intra insa doar cazarea.

De exemplu, O cabana, situata la poalele Muntilor Bihor, ajunge la 9.900 de lei pentru trei nopti. Dispune de sapte camere, cu trei bai, capacitatea de cazare fiind de 20 de persoane.

Zone turistice de vizitat in Muntii Apuseni

Valea Ariesului este una dintre cele mai frumoase zone din Apuseni. De la vazonul raului Aries pana la varsarea acestuia in Mure, langa Ludus, si pana in statiunea Vartop, peisajele sunt superbe chiar si pe timp de iarna. Baia de Aries, Campeni si Abrud sunt principalele centre urbane din zona, Muzeul Avram Iancu si Muzeul Mineritului de la Rosia Montana fiind cele mai importante obiective turistice. Pe langa acestea mai poti vizita galeriile romane de la Alburnus Maior.

Zona Arieseni este ideala si pentru impatimitii sporturilor de iarna.

Tot in aveasta zona se afla unele dintre cele mai cunoscute pesteri din Apuseni: Pestera Ghetarul de la Scarisoara, Pestera Cetatea Radesei, Pestera Ursilor si Pestera Ghetarul Vartop.

Valea Crisului Alb si valea Muresului

Valea Crisului Alb este destinatia ideal apentru iubitorii de istorie. Aici se gasesc unele dintre cele mai importanta obiective turistice din zona: Muzeul Aurului din Brad, care este unic in Europa (aici ai ocazia sa vezi numeroase pepite aurifere extrase din regiune, unele dintre acestea de dimensiuni considerabile) si mormantul lui Avram Iancu.

Pe Valea Muresului se afla castelul de la Savrasin, un conac detinut de Familia Regala a Romaniei, care de curand si-a deschis portile vizitatorilor.

Tot pe malul Muresului se afla cetatea Soimos, o ruina accesibila oricui. 

 Pe Scurt, Muntii Apuseni sunt nu doar o oaza de relaxare in natura ci si un loc cu o istorie bogata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea