Vacante

#avion #turism #calatorie avion # reguli de eticheta avion # zbor avion

Reguli de eticheta si probleme in calatoria cu avionul

Calatoria cu avionul poate fi o experienta stresanta din multe motive, insa un motiv constant este cel al spatiului ingust. Intr-un loc precum avionul, unde nu te poti desfasura in voie, este important ca regulile de eticheta sa fie cunoscute si insusite pentru a evita discutiile.

Iata cateva dintre cele mai comune reguli de eticheta in avion si ce poti face pentru a rezolva problemele aparute:

1. Verifica in jurul tau

Cand vrei sa-ti intinzi picioarele sau sa-ti lasi scaunul pe spate, verifica intai daca exista suficient spatiu, astfel incat sa stii sigur ca nu deranjezi. In acest fel eviti sa fii trezit din somn de o persoana iritata.

2. Cere-ti drepturile ferm si elegant

Se poate intampla sa te trezesti ca in fata ta sta cineva neatent sau caruia nu-i pasa de cei din jur. Daca persoana din fata ta isi lasa scaunul prea mult pe spate, bate-o usor pe umar si roag-o sa retraga scaunul cativa centimetri astfel incat sa poti citi sau lucra la laptop.

In mod normal, intr-un zbor de lunga durata, cand se sting luminile si se inceteaza activitatea personalului de la bord este momentul in care lumea doarme.

3. Foloseste castile

Una dintre cele mai simple modalitati de a scapa de zgomotul de fundal este sa folosesti castile. Intereseaza-te cand cumperi biletul de avion daca aeronava este dotata cu casti deoarece se poate sa le gasesti prinse de scaunul din fata ta, in buzunare. Totodata, rezematorul de mana trebuie sa fie dotat cel putin cu un sistem audio pentru a putea asculta muzica. In caz contrar, ia cu tine un gadget pentru a nu fi obligat sa-i asculti pe pasagerii care vorbesc ore in sir.

In cazul in care zgomotul acestora este suficient de mare incat il auzi si cu castile pe urechi, scoate-ti o casca, fa-i atenti si spune hotarat "Excuse me!" In engleza sunt mari sanse sa priceapa ca te-au deranjat, indiferent din tara provin.

4. Apeleaza la personalul de la bord

Daca te confrunti cu o situatie neplacuta care persista, cum ar fi un coleg de scaun agresiv sau care consuma exagerat de mult alcool, cheama o stewardesa si roag-o sa gaseasca un alt loc pentru tine. Fa totul calm, in asa fel incat sa asiguri personalul de bord ca au o singura problema, nu doua.

Foto: my1035.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea