Vacante

#calatorie #vacanta #reguli de conduita # sfaturi de vacanta

Reguli de conduita pe care ar trebui sa le respecti cand calatoresti intr-o tara straina

Cand calatoresti in alta tara, este bine sa cunosti anumite obiceiuri si traditii din tara respectiva. Poate ca un anumit gest permis aici, in alta tara are o semnificatie negativa. Prin urmare, inainte de a pleca in vacanta, afla regulile de conduita pe care ar trebui sa le respecti.


In Rusia nu se refuza bautura

Daca ajungi in Rusia si ti se ofera un pahar de vodka, este bine sa il accepti, chiar daca nu esti consumator de bauturi alcoolice. Rusii ofera bautura in semn de prietenie si incredere si se simt jigniti daca sunt refuzati.


In Japonia ai grija cum pozitionezi betisoarele

Japonezii nu lasa niciodata betisoarele in pozitie verticala in bolul cu orez si este de preferat ca si turistii sa respecte acest obicei. Betisoarele infipte vertical in bolul cu mancare sunt asociate cu funeraliile.


In Mexic, mananca tacos cu mana

Tacos este un fel de mancare traditional in Mexic, iar localnicii obisnuiesc sa il manance cu mana. Este o dovada de snobism sa consumi tacos cu ajutorul furculitei si al cutitului.


In restaurantele din Norvegia nu se adauga sare si piper in mancare

In multe restaurante este o obisnuita sa gasesti pe masa recipiente pline cu sare si piper pentru a-ti condimenta mancarea dupa preferinte, insa nu este recomandat sa faci acest gest in Norvegia. In aceasta tara, adaugarea sarii si a piperului in preparatul comandat este considerata o jignire la adresa bucatarului.


In anumite orase din California este interzisa hranirea porumbeilor

In San Francisco, turistii trebuie sa stie ca hranirea porumbeilor care se aduna in pietele spatioase este interzisa, desi prima tendinta a vizitatorilor este sa arunce paine si pufuleti pasarilor.


In Australia, clientul se asaza pe scaunul din fata in taxi

Daca ajungi in Australia si te gandesti sa calatoresti cu taxiul, este bine sa stii ca la ei se obisnuieste ca un client sa se aseze pe scaunul din fata, nu pe bancheta din spate.


In Grecia, este bine sa dansezi, daca esti invitat la hora

In multe localuri din Grecia, localnicii si turistii se prind in hore si danseaza pe muzica traditionala. Daca esti invitat la hora, nu ii refuza pe greci. Vei lasa o impresie proasta, intrucat nu le respecti obiceiurile.


In China, nu intoarce pestele in farfurie

Daca ai de gand sa comanzi peste in China, este bine sa il consumi fara sa il intorci de pe o parte pe alta. Gestul este considerat aducator de ghinion.

Sursa foto: greece-private.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea