Vacante

#italia #milano #primavara

Primavara in Milano: flori, arta si gastronomie

Daca ai cateva zile libere de Paste sau 1 Mai si iti doresti o vacanta europeana la superlativ, Milano poate fi alegerea potrivita. Principalul oras din nordul Italiei este una dintre marile capitale ale modei si detine multe dintre cele mai valoroase creatii artistice si de arhitectura din intreaga lume.

Domul, Teatrul Scala, "Cina cea de Taina" a lui da Vinci, Saptamana Modei, Formula 1, AC Milan sunt doar cateva dintre superlativele sale. Daca ajungi in aceasta primavara in Milano, iti propunem cateva vizite si activitati potrivite pentru acest sezon.
 

Ce vizitezi: de la Il Duomo la flori de primavara

Pentru a vizita cele mai importante locuri din Milano este nevoie de mai mult de o saptamana. Metropola detine unele dintre cele mai cunoscute muzee, galerii de arta, biserici, teatre, palate si monumente. Dintre ele, nu trebuie sa ratezi simbolul milanezilor, Il Duomo di Milano .

Construirea catedralei a inceput in 1386. Domul reprezinta unul dintre cele mai ilustrative exemple de arhitectura gotica si, impreuna cu Sf Petru din Roma, este considerat printre edificiile religioase de prim rang din Italia. Duomo interiorDetalii gasesti pe site-ul oficial.

Pentru iubitorii de muzica clasica, Teatro Alla Scala (cunoscut mai mult ca Scala din Milano) este cea mai renumita institutie din Italia si din intreaga lume, pentru opera lirica. Construit pentru a inlocui Royal Ducal Theatre, distrus intr-un incendiu din 1776, teatrul Scala a fost deschis in 1778.

Teatro Alla ScalaDin cauza faimei sale internationale si a artistilor care sustin spectacole aici, nu oricine isi permite un bilet. Preturile incep cam de la 50-100 euro si pot ajunge la 2000 euro pentru un spectacol. Gasesti site-ul oficial aici. Exista si un muzeu al institutiei, Il Museo Teatrale alla Scala, care detine expozitii cu piese istorice valoroase, de la costume la instrumente si cortine. Unele dintre exponate au apartinut unor artisti renumiti precum Rudolf Nureyev sau Maria Callas. Biletul de intrare costa 5 euro.

Raffaello, Lo Sposalizio della Vergine, Pinacoteca di Brera, MilanoPe langa obiectivele turistice cele mai cunoscute, poti sa-ti faci un program orientandu-te dupa evenimentele din acest sezon, in functie de interesele tale.

Pana pe 29 martie sunt expuse lucrari de Caravaggio in Pinacoteca di Brera. Picturile sunt aduse din mai multe parti ale lumii, precum National Gallery din Londra sau Metropolitan Museum din New York. Biletul de intrare costa 5 euro (intreg) si 2.50 euro, cu reducere. In plus, daca ajungi in Pinacoteca di Brera ai sansa sa vezi unele dintre cele mai faimoase colectii de pictura ale artistilor italieni. Pinacoteca di Brera se afla in Palazzo Brera. Mai multe detalii gasesti pe site-ul oficial.

Fiori e SaporiIn cazul in care te pasioneaza botanica, vei avea parte de o experienta frumoasa la festivalul anual Fiori e Sapori, un eveniment dedicat florilor si gradinilor, care atrage cultivatori si comercianti de prin toata lumea. Evenimentul se va tine pe 5 aprilie 2009, in Naviglio Grande (Darsena), iar intrarea este libera. Produsele expuse se comercializeaza, prin urmare ai posibilitatea sa cumperi cate ceva.
 

Gastronomie locala: branzeturi si paste umplute cu carne

Gastronomia din Milano este reprezentata de preparate pe baza de branza, lapte, smantana, orez, legume si carne. 

caprese con bruschetteFelurile principale contin in general legume, orez, carne sau paste si sunt servite cu ciuperci, salata sau fasole. Poti incerca tortelli di zucca (paste ravioli umplute cu dovleac); zuppa pavese (supa cu paine de tara care are coaja tare, branza Parmigiano, carne de vaca si ou); carpaccio (felii subtiri din carne de vita); risotto alla milanese (orez cu unt, carne, ceapa, Parmigiano si alte mirodenii); pizzoccheri (taitei cu varza, cartofi si branza).

Pe langa paste si pizza, in Milano poti incerca macar unul dintre felurile de branza (stracchino, taleggio, gorgonzola, mascarpone etc). Pipe rigate alla capreseO portie cu branzeturi amestecate (gorgonzola, parmigiano, taleggio o pecorino) costa 6 euro. Pentru desert, una dintre prajiturile traditionale ale orasului este panettone , un fel de cozonac umplut cu fructe uscate (lamai, portocale, struguri). Pentru detalii despre gastronomia altor regiuni din Italia, citeste articolul Adrenalina la distanta de o furculita (VI): Sicilia.

In ceea ce priveste restaurantele, preturile sunt foarte diversificate. Un fel principal te costa intre 10 si 40 euro. Printre cele mai ieftine sunt tipurile de antipasti, care costa mai putin de 10 euro: prosciutto di Parma – 8.50 euro; mozzarella di bufala alla caprese – 9.50 euro. Daca incerci pastele, platesti 9 euro pentru spaghetti alla carbonarina, 8 euro pentru ravioli panna e prosciutto, iar pentru o supa (zuppa di verdura), 7 euro.

In privinta felurilor din carne, preturile urca la 13 – 40 euro, de exemplu, pentru tagliata di controfiletto, pretul este de 18 euro, iar pentru nodino di vitello alla griglia, 16 euro. Cei care isi doresc o garnitura obisnuita, din cartofi prajiti sau cartofi copti, platesc 4 euro. Salatele variaza intre 4.50 si 6 euro. Preturile la pizza incep de la 5 euro. In privinta bauturilor, apa minerala la 0.5l costa in jur de 2.5-3 euro, cafeaua – 2 euro, berea la 0.5l – 10 euro.
 

Cat te costa o vacanta in Milano

Milano ItaliaDaca mergi de 1 Mai in Milano, o minivacanta de 3 zile te costa 82 euro, conform agentiei Mirabilis Voyage. Pretul asigura 2 nopti de cazare cu mic dejun intr-un hotel de 3 stele. Pentru pachetele cu bilet de avion inclus, platesti 220 euro, conform agentiei Ulise Tour. Oferta include transportul cu avionul si 3 nopti de cazare cu mic dejun la un hotel de 3 stele.

Daca mergi pe cont propriu, gasesti bilete de avion cu preturi reduse, din Romania spre Milano, la companiile aeriene low cost: easyJet, Germanwings, SkyEurope , MyAir, Blue Air sau Wizz Air. Mai multe detalii gasesti in articolul La ce companii aeriene low cost apelam.

Preturile hotelurilor din Milano pornesc de la 60 euro pentru 3 stele si in jur de 70 euro pe noapte, pentru categoria 4 stele. Hotelurile metropolei propun in aceste luni de primavara oferte speciale, cu preturi reduse sau servicii aditionale. Multe dintre ele se refera la 1 Mai sau la sarbatoarea de Paste. La Hotel Sant’Ambroeus (3 stele), de exemplu, intre 29 aprilie si 5 mai 2009 o camera single incepe de la 57 euro pe noapte.

Alte articole pe aceeasi tema

Pentru retete, citeste articolele:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea