Vacante

#predeal #munte #sinaia #vacanta #excursie

Predeal, statiune romaneasca cu aroma unica

Statiunea Predeal este una dintre destinatiile montane cele mai cautate din tara noastra. Datorita asezarii sale, pe Valea Prahovei, intr-o zona montana cu peisaje superbe, acest orasel de la poalele muntilor Bucegi este un punct de atractie pentru turistii din Romania, dar si din strainatate.

Predealul este in fapt un oras alcatuit din mai multe localitati: Predeal, Paraul Rece, Timisul de Jos si Timisul de Sus . Orasul se afla la poalele muntilor Bucegi si Baiului, fiind considerat orasul aflat la cea mai mare altitudine urbana din Romania, intre 1030 metri - 1110 metri.

Obiective turistice in zona Predealului

Orasul se afla la 25 de kilometri brasov si Sinaia si la 140 de kilometri de Bucuresti. In zona exista multe obiective turistice, precum cele din Brasov sau vecinatatea Brasovului (Castelul Bran, Biserica Neagra, Piata Sfatului, Casa Sfatului etc.), Castelul Peles si Castelul Pelisor din Sinaia, dar si posibilitati pentru petrecerea timpului liber: ski, sanius, snowboard, catarare, zbor cu parapanta etc.

In plus, si orasul Predeal ofera cateva obiective turistice: Canionul Sapte scari; Cascada Tamina; Pestera de gheata; Cheile Rasnoavei; Manastirea Sfantul Nicolae; Manastirea romano-catolica si capela catolica Timisul de Jos; Biserica ortodoxa Sfintii Imparati Constantin si Elena; Gara Predeal si Monumentul Eroilor din fata garii Predeal.

Cei care vor sa se plimbe prin oras au la dispozitie mijloacele de transport in comun ( autobuze , microbuze) care pleaca de langa gara si opresc in punctele cheie ale orasului, dar si taxiuri care au program non-stop. In Predeal opresc si majoritatea trenurilor care circula in zona.

Ce poti face in Predeal

In Predeal, din cauza vecinatatii muntilor, vremea este racoroasa mai tot timpul anului: verile sunt mai racoroase decat in restul tarii iar iernile sunt friguroase si cu zapada timp de cateva luni. Acest lucru face ca principalele puncte de atractie ale orasului sa fie partiile, care au zapada incepand de toamna tarziu si pana vara.

Aici se poate schia – schi alpin (pe cele opt partii din zona), schi fond (pe partia de pe Valea Rasnoavei), se poate sari cu schiurile, se poate merge cu telecabina si teleschiurile, dar si cu atv-urile sau snowmobilele, pe traseele care au fost realizate in ultimii ani in zona. Insa nu trebuie uitat nici faptul ca peisajele din aceasta zona merita vazute, fie mergand la pas, fie folosind diverse mijloace de deplasare.

Pentru cei care vor sa schieze, cele mai cautate locuri din oras sunt partiile de schi, partia Clabucet fiind cea mai importanta, si pentru ca beneficiaza si de instalatii de iluminat si instalatii de produs zapada artificiala pentru prelungirea sezonului de schiat.

Partiile din Predeal sunt: Clabucet Mediu, cu o lungime de 2100 metri; Clabucet Sosire, cu o lungime de 800 de metri si grad de dificultate usor; Clabucet Varianta, cu o lungime de 790 de metri si grad de dificultate usor; Clabucet Scoala, cu o lungime de 200 de metri si grad de dificultate foarte usor; Cocosul, cu o lungime de 2250 metri si dificultate medie; Subteleferic, lungime 1200 de metri si grad de dificultate dificil; Subteleferic st.inf. – lungime 670 de metri si grad de dificultate foarte usor; Paraul Rece, de 520 de metri si dificultate medie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea