Vacante

#viena #praga #europa #targuri de craciun # destinatii turistice

Praga si Viena, cele mai frumoase targuri de Craciun din Europa

Atractive pe toata durata anului gratie paletei bogate de atractii si activitati de vacanta, Praga si Viena devin si mai interesante la sfarsit de an, in perioada Craciunului, cand cele doua orase se impodobesc cu decoratiuni si isi rasfata vizitatorii cu evenimente specifice sarbatorilor de iarna. Gratie atmosferei de poveste, targurile de Craciun din Praga si Viena sunt printre cele mai frumoase din Europa.


Targuri de Craciun in Praga

Targurile de Craciun din Praga se deschid pe 1 decembrie 2012 si functioneaza pana pe 6 ianuarie 2013. Principalele piete in care au loc targurile se gasesc in Old Town Square si Wenceslas Square, aflate la 5 minute una de alta. Targuri de Craciun mai mici se deschid in pietele Havel si Republicii.

Pe langa durata lunga de functionare, targurile de Craciun din Praga sunt deschise in fiecare zi, chiar si in Ajun de Craciun, in ziua de Craciun si de Anul Nou. Vizitatorii descopera aici jucarii de lemn, bijuterii, cristale de Bohemia, ceramica, papusi, decoratiuni de Craciun si mancaruri traditionale. O delicatesa traditionala este "Trdelnik", un produs de patiserie fierbinte, facut cu zahar.

Bucuria copiilor este staulul cu animale vii, unde sunt aduse capre, oi si magarusi. Tot pentru cei mici au loc spectacole de marionete si ateliere de creatie unde copiii invata sa faca decoratiuni de sarbatori.


Targuri de Craciun in Viena

Viena este una dintre cele mai elegante metropole europene si o destinatie de iarna populara in randul turistilor romani.

Orasul are o lunga traditie a pietelor de Craciun. Piata din Freyung, de exemplu, se desfasoara inca din anul 1772. De la jumatatea lunii noiembrie, in Viena se deschid pietele de Craciun. Presarate printre muzee, palate si cladiri cu o arhitectura spectaculoasa, targurile de Craciun vieneze fac deliciul vizitatorilor veniti sa descopere magia acestei sarbatori.

Targul de Craciun aparut cel mai devreme este cel din Spittelberg, care isi deschide portile pe 15 noiembrie si functioneaza pana pe 23 decembrie 2012. Ultimul targ de Craciun, cel din Riesenradplatz, incepe in 17 noiembrie 2012 si se inchide pe 8 ianuarie 2013. In pietele de Craciun din Viena se organizeaza concerte de colinde, ateliere pentru copii si alte evenimente pentru intreaga familie.



Sursa foto: frankfurt-tourismus.de
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea