Vacante

#vacanta #sejur #bagaj #destinatii de vacanta #sfaturi # sfaturi de vacanta # asigurare de vacanta

Ponturi pentru o vacanta reusita

Toata lumea isi doreste o reusita si nu doar pentru ca are nevoie sa se relaxeze departe de grijile zilnice. O vacanta ratata nu mai poate fi reparata nici macar printr-o rambursare . Timpul, energia, sperantele, banii cheltuiti, toate acestea sunt importante.

Daca respecti cateva reguli, poti sa faci planificarea vacantei mult mai placuta si sa-ti asiguri o calatorie de vis. Iata in continuare cateva ponturi pentru o vacanta reusita:
 

1. Planificare
 

Planifica vacanta in functie de transport, cazare, mese, alte servicii. Daca exista un lucru pe care nu vrei sa-l planifici, documenteaza-te pentru a te asigura ca poate fi rezolvat la fata locului. De exemplu, in unele destinatii gasesti cazare foarte usor, insa simplul fapt ca stii de dinainte inseamna documentare, deci planificare.
 

2. Asigurare de vacanta
 

Putina lume se gandeste sa-si faca o pentru pierderea bagajului, de sanatate sau pentru anularea calatoriei. Intotdeauna exista riscul sa intervina lucruri neprevazute, care sa dea peste cap tot programul. Verifica avantajele unei asigurari de calatorie si ia cea mai buna decizie.
 

3. Ramai flexibil
 

Turismul are intotdeauna o doza de imprevizibilitate care nu poate niciodata sa fie anulata in totalitate. O furtuna, o eruptie de vulcan, un protest public, un receptioner lipsit de experienta, un accident pe traseu, orice se poate intampla cand pleci la drum. De aceea, acomodeaza-te cu gandul ca nimic nu este batut in cuie si adapteaza-te la mediul in care te afli, la cultura si .
 

4. Invata sa faci bagajul intr-un mod eficient
 

Pare plictisitor sa ai un ritual de aranjare a lucrurilor in bagaj. Insa cu cat te pricepi mai bine la acest lucru, cu atat esti mai castigat in vacanta . Nu vei mai fi nevoit sa platesti taxa pentru exces de greutate si nici nu vei da banii la destinatie pe maruntisuri uitate acasa.
 

5. Planifica vizitele si activitatile
 

In unele destinatii exista atat de multe atractii turistice incat este greu sa selectezi ceva. Nu te suprasolicita in vacanta in ceea ce priveste obiectivele si activitatile. Viziteaza cat mai mult intr-o zona mica si doar esentialul intr-o destinatie mare.
 

6. Alege-ti prietenii de vacanta
 

Alege-ti tu compania in vacanta si stai departe de negativisti si cei plini de probleme. Numai in acest fel te vei odihni si te vei simti bine. In vacanta este esential sa te simti in largul tau alaturi de ceilalti oameni.


Sursa foto: easypzee.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea