Vacante

#drumetii #echipament de protectie #munte

Pleci la munte? Aminteste-ti sa impachetezi echipamentul de protectie

Muntele este o atractie vesnica pentru iubitorii de natura. Pasionatii de mers pe munte cunosc riscurile la care se expun si se echipeaza corespunzator. Doresti sa pleci la escalada sau trekking? Iata care este echipamentul complet de protectie pentru excursia ta la munte.

 

Setul pentru escaladare complet poate tine departe multe pericole atunci cand sunteti in expeditie. Putini oameni cunosc in amanunt piesele de protectie necesare pe munte. Incaltamintea de calitate, un baston care ajuta la mersul pe munte si un rucsac in care sa existe o lanterna, apa de baut, telefon si ceva de mancare. Acestea sunt cele mai comune elemente de siguranta mentionate de cei care pleaca spre munte. Insa, dupa cum vom vedea mai departe, exista mult mai multe piese de echipament de protectie care nu trebuie sa lipseasca din bagajul vostru.

In functie de activitatea care iti face placere poti impacheta urmatoarele piese de echipament. Esti pasionat de escalada? Pentru acest hobby ai nevoie de un set de escaladare care sa te tina in siguranta. Setul de escaladare cuprinde intr-un sac mare piese precum centura complexa multifunctionala, un opritor de cadere, bucle de ancorare, carabiniere si mijloace de legatura.

Echipament pentru drumetie

Pe munte nu poti urca fara perechea de incaltaminte corespunzatoare. Iti recomandam o pereche de bocanci de trekking care sa reziste la umiditate, alunecare sau frig. Daca mergi la munte pe timp de iarna poti apela la o pereche de bocanci de protectie de buna calitate.

De asemenea, plecati la drumetie asigurand protectie capului, mainilor si a picioarelor. O sapca sau o caciula, in functie de anotimp, tine soarele departe sau protejeaza de frig si ploaie. Pentru protectie mainilor apelati la o pereche de manusi speciale pentru munte.

La fel si in cazul incaltarilor. Tineti cont de distantele pe care doriti sa le parcurgeti si de specificatiile terenului. Un teren care poate deveni alunecos la ploaie sau greu de urcat/coborat poate fi o provocare daca nu aveti incaltaminte adecvata.

echipament de protectie

Echipament de protectie pentru femei

Pentru sexul frumos exista echipament de munte special, tot ce trebuie sa faceti este un mic research pentru a alege produsele care vi se potrivesc. Femeile sunt iubitoare de drumetii si in ultimii ani numarul femeilor care urca pe munte a crescut semnificativ. Printre elementele cheie de protectie destinate femeilor amintim vesta sau costumul de drumetie.

Sensibilitatea la temperaturi scazute poate fi mai mare in randul doamnelor si domnisoarelor. Ideal este sa aveti cu dumneavoastra o vesta dintr-un material care izoleaza foarte bine.

Indiferent de anotimpul in care mergeti la munte, tineti cont ca aveti nevoie de echipamente de protectie de calitate superioara. Cititi etichetele produselor si analizati cateva optiuni inainte de a lua o decizie. Investitia pe care o faceti intr-un echipament este o investitie pe termen lung si pentru siguranta dumneavoastra. Chiar si pe timp de vara, o veste termica de calitate isi merita banii si este un element de pus in bagaj atunci cand mergeti la munte.

Echipament de protectie pentru barbati

Exista veste de iarna pentru cei care fac drumetii, insa exista si veste mai putin groase pentru restul anului. Expertii recomanda sa nu va lasati pacaliti de vreme si sa fiti precauti atunci cand plecati pe munte. In cateva ore, temperatura se poate schimba radical si se poate sa fiti luati prin surprindere de o furtuna, ploaie sau ceata.

O captuseala care ofera protectie termica face ca vesta dumneavoastra sa fie un element de siguranta pe munte. Alegeti materiale care asigura rezistenta la temperaturi scazute si care sunt impermeabile. Pe langa vesta, este indicat sa aveti in bagajul de munte si o salopeta care sa va protejeze de ploaie.

Alegeti echipamentele de protectie pe marimea si necesitatile corpului dumneavoastra. Echipamentul trebuie sa vi se potriveasca perfect pentru a evita alunecarea sau expunerea la riscuri.

Folositi si manusi de escalada atunci cand mergeti pe munte. Unele trasee montane au zone greu de parcurs care necesita folosirea mainilor. O pereche de manusi de protectie asigura o mai buna aderenta si protejeaza de potentiale zgarieturi.

Echipament de protectie adecvat sportului preferat

Preferati sportul de iarna pe munte? Apelati la un echipament de protectie pentru mersul la ski.

Cei pasionati de ski pot opta pentru salopeta, manusi, cagula, ochelari si casca de ski. Echipamentul de inchiriat este o solutie daca mergeti la munte o data pe sezon si doriti sa incercati acest sport.

Insa, daca sunteti fani declarati si mergeti la ski de fiecare data cand aveti ocazia, ideal este sa investiti in propriul echipament de protectie pentru ski. In felul acesta veti avea toate piesele din echipament noi si alese pe marimea si necesitatile corpului dumneavoastra.

Preferati escalada si drumetiile? In cazul acesta adaugati in bagajul dumneavoastra pantalonii si echipamentul de escalada. Exista piese de protectie si echipament special gandit pentru orice tip de activitate desfasurata pe munte.

Folositi internetul pentru a gasi echipamentul necesar

Astazi, gratie internetului, este usor sa gasesti tot echipamentul de care ai nevoie. Apelati la cautarea pe Google, cititi review-uri si cereti recomandari altor pasionati de munte. Veti obtine astfel o lista completa cu lucruri esentiale de luat pe munte.

Un website dedicat echipamentelor de protectie de unde se poate cumpara echipament de escalada este dalgeco.ro. Cei de la Dalgeco au preturi rezonabile si onoreaza orice comanda la timp, oriunde in tara.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea