Vacante

#pelisor #castelul pelisor #castelul peles #peles #sinaia # tur virtual #tur virtual castel peles

Pelesul si Pelisorul la un click distanta: noile tururi virtuale

Site-ul Muzeului National Peles ofera tururi virtuale in castelele Peles si Pelisor . Casa Regala a Romaniei a anuntat lansarea sectiunii unui tur virtual , prin care se pot accesa imaginile panoramice din cele doua castele aflate in Sinaia.
 

Turul panoramic Peles si Pelisor
 

Noul tur virtual ofera publicului 20 de imagini panoramice, intr-unele dintre cele mai interesante locuri din castelele Peles si Pelisor. Cei care vor sa faca turul virtual trebuie sa acceseze sectiunea Exploreaza - Tur Virtual.

In cadrul turului Castelului Peles sunt disponibile imagini de pe terasele monumentului, imagini de la partenerul acestuia, dar si de la etaj. De exemplu, etajul cuprinde imagini din apartamentele decorate in stil Rococo sau Empire, precum si o imagine din Sala de Concerte a castelului. Castelul Pelisor are incluse imagini panoramice de 360 de grade de pe terase si din interiorul cladirii.

Vizitatorii au posibilitatea sa voteze turul virtual care le-a placut mai mult.
 

Peles si Pelisor, atractiile turistice principale din Sinaia
 

Castelele Peles si Pelisor constituie principala atractie turistica din statiunea Sinaia si unul dintre obiectivele turistice de top de pe Valea Prahovei. Construit in 883, Castelul Peles are 160 de incaperi. Gratie incalzirii centrale functionale din 1883, Pelesul a fost primul castel electrificat din Europa.

Ambele muzee pot fi vizitate pe toata durata anului, insa programul este unul redus. Astfel, Pelesul poate fi vizitat de joi pana duminica, iar Pelesul primeste vizitatori de miercuri pana duminica. Cele doua castele sunt deschise pana la orele 16:00, respectiv 17:00.

Retrocedate Familiei Regale in 2007, Castelul Peles si Castelul Pelisor din Sinaia functioneaza ca inainte, in calitate de muzee.

Un bilet de acces la expozitia de baza costa 20 de lei, in timp ce un tur optional care include parterul si etajele costa intre 50 si 70 lei de persoana. Pentru pensionari, elevi si studenti se acorda reduceri. Alte reduceri sunt oferite in cazul unui Card Euro.


Sursa foto: peles.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea