Vacante

#turism #destinatii vacanta #atractii turistice # vacanta paris # destinatie paris

Parisul este cel mai vizitat oras din Europa in prima jumatate a anului 2012

In primele 6 luni din 2012, Parisul a fost cel mai vizitat oras al Europei. Datele au fost furnizate intr-un raport realizat de compania Aeroport de Paris (ADP), care opereaza pe aeroporturile internationale Charles de Gaulle si Orly.

Parisul, in topul destinatiilor turistice

Capitala Luminilor, Parisul se situeaza pe locul 1 in topul celor mai vizitate orase din Europa de catre straini. Conform raportului companiei, cele doua aeroporturi pariziene au fost tranzitate de 42.8 milioane de turisti.

Principalii straini care au calatorit in Paris in acest an sunt de origine asiatica. Numarul acestora este cu 6.5% mai mare comparativ cu primele 6 luni din 2011. Si turistii din Orientul Mijlociu sunt mai multi fata de anul trecut, inregistrandu-se un procent cu 5.9% mai mare. Alti turisti care au calatorit in Paris intre ianuarie-iunie 2012 sunt din America Latina si America de Nord.

Cele mai populare atractii turistice sunt considerate Turnul Eiffel, Catedrala Notre Dame, Muzeul Luvru, Bulevardul Champs Elysees. Pe langa acestea, in Paris sunt foarte frecventate cafenelele de pe malurile Senei de catre turistii straini.

Topul celor mai vizitate orase europene in primele 6 luni din 2012

Londra a atras multi turisti in prima jumatate a anului 2012. Astfel, pe aeroportul Hearthrow din Londra s-au inregistrat 42 milioane de calatori.

Londra figureaza si in topul Best in Travel (Top 10 cities for 2012) realizat de publicatia Lonely Planet. In acest top, Lonely Planet plaseaza Londra pe locul 1, atat datorita atractiilor sale permanente, cat si a Olimpiadei care a avut loc aici in vara 2012. Recomandarea celebrei publicatii de calatorii, in ceea ce priveste obiectivele care trebuie vazute in Londra, o reprezinta Tower Bridge, un monument emblematic al orasului.

Dupa Londra, pe locul al III-lea, se afla Frankfurt, oras care a atras 27 de milioane de pasageri inregistrati pe aeroport.

Pe locul V se afla Amsterdam, cu 24 de milioane si Madrid, cu 22 de milioane.

Foto: whatparis.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea