Vacante

# transport in comun #vacanta #costuri transport in comun

Orasele cu cel mai scump transport in comun din lume

De cele mai multe ori, transportul in comun este cea mai ieftina modalitate de a te deplasa intr-un oras. Nu insa si pentru destinatii precum Oslo sau Brisbane, unde un simplu bilet de autobuz te poate costa peste 3 euro. Afla care sunt orasele cu cel mai scump transport in comun din lume.


Brisbane, Australia


Brisbane este considerat unul dintre primele 3 cele mai scumpe orase din lume in ceea ce priveste transportul in comun. Astfel, un bilet costa in jur de 4.5 euro. Preturile mari pentru transportul cu autobuze, feriboturi si trenuri au facut ca traficul de persoane sa scada. Pasagerii pot cumpara un card, insa, prin care, la 10 calatorii facute in timpul saptamanii, obtin reduceri sau gratuitati in weekend.


New York


In New York, transportul in comun poate fi costisitor. De exemplu, un bilet de tren intre New York si o localitate aflata la o distanta de 300 km poate costa peste 80 dolari. In oras, un bilet de autobuz costa in jur de 2.5 dolari.


Auckland


In Noua Zeelanda, un oras scump este Auckland, cel putin in ceea ce priveste transportul in comun. Aici, un bilet de metrou, autobuz sau tramvai costa 2.5 dolari, iar un bilet de tren costa peste 40 dolari.


Viena


Viena este una dintre cele mai apreciate destinatii turistice europene, insa preturile la transportul public nu sunt printre calitatile ei. Astfel, o calatorie cu autobuzul costa 2.59 dolari, acelasi pret fiind si pentru metrou. Un bilet de tren costa peste 40 dolari.


Dublin


In Irlanda, un bilet de metrou, tramvai sau autobuz costa aproape 2.8 dolari pentru o singura calatorie. Un drum efectuat cu trenul presupune o investitie de aproape 35 dolari.


Amsterdam


In Olanda, pentru transportul in comun calatorii din Amsterdam platesc peste 3 dolari pentru o calatorie cu metroul sau cu autobuzul. Un bilet de tren costa 30 dolari.


Munchen


In Munchen, pretul pentru transportul in comun este de 3.2 dolari pentru metrou si autobuz, in timp ce o calatorie cu trenul costa peste 70 dolari.


Sydney


In Australia, in Sydney, un bilet de autobuz sau metrou costa 3.4 dolari, iar o calatorie cu trenul costa aproape 60 dolari.

Sursa foto: abc.net.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea