Vacante

#taxi # sfaturi de vacanta # destinatii turistice #evitare taxi

Orase in care este bine sa eviti taxiul

In strainatate, taxiul poate fi un mijloc riscant de transport. De la lipsa centurilor de siguranta, pana la preturi exorbitante si jafuri, unele destinatii au dobandit un renume negativ in privinta serviciilor de taxi oferite.

Iata cateva orase ale lumii in care este bine sa eviti taxiul si sa apelezi la alte modalitati de transport:


Moscova, Rusia


In Moscova, transportul in comun este suficient de bine pus la punct, incat sa poti ajunge unde iti doresti fara sa platesti prea mult. Daca vrei, totusi, sa iei un taxi, alege unul oficial (intereseaza-te asupra firmelor cu reputatie din capitala rusa). Taximetristii particulari obisnuiesc sa aleaga rute ocolitoare, drumul dureaza mult, nu poti vorbi in engleza cu soferul, iar la final, suma de plata este foarte mare.


Manila, Filipine


In Manila s-au inregistrat mai multe plangeri ale pasagerilor in ceea ce priveste comportamentul taximetristilor. Multi dintre acestia nu vor sa foloseasca aparatul de taxat, preferand sa negocieze pretul cursei. Aceasta tactica este folosita pentru ca pretul afisat pe aparat este mai mic comparativ cu pretul invocat de taximetrist. Turistilor li se recomanda sa nu urce decat in taxiuri care merg legal.


Jakarta, Indonezia


In Jakarta, taxiurile sunt cunoscute ca o modalitate periculoasa de transport. Taximetristul poate sa faca parte dintr-o retea de infractori care ataca pasagerul in masina pentru a-i fura bunurile. Pentru un transport sigur si confortabil, este recomandat sa soliciti hotelului un taxi.


Havana, Cuba


Din cauza ratei criminalitatii din Havana, turistilor li se recomanda sa-si ia toate masurile de siguranta, inclusiv in ceea ce priveste calatoriile cu taxiul. In Havana, nu este recomandat sa mergi cu taxiul in zone considerate periculoase, sa circuli noaptea cu taxiul sau sa iei un taxi particular.


Mexico City, Mexic


In Mexico City, turistii pot solcita hotelului un taxi pentru un mijloc sigur de transport. Multe taxiuri din oras sunt copii ale taxiurilor veritabile si conduse de infractori care obisnuiesc sa oblige clientii sa extraga de la un ATM toti banii de pe card.


New Delhi, India

 

Taxiurile din New Delhi sunt periculoase din mai multe motive. Lipsa centurilor de siguranta, traficul intens si atacurile asupra pasagerilor sunt cateva dintre lucrurile care le-au adus o faima negativa acestor taxiuri. Pentru siguranta lor, turistii sunt sfatuiti sa solicite hotelului un taxi pentru a putea calatori cu masina unei companii cu o foarte buna reputatie.

Sursafoto: yellowcabmodesto.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea