Vacante

#egipt #el gouna #sharm el-sheikh #hurghada

Oferte de vacanta in Egipt pentru toamna 2008

Egiptul este una dintre destinatiile potrivite pentru toamna lui 2008. Sejururile in complexele hoteliere de pe litoralul egiptean sunt oferite de hotelurile de la 2 la 5 stele, cu preturi pentru toate buzunarele (de la 300 la 1200 euro de persoana).

Preturile pentru circuite raman destul de ridicate, pentru ca includ o perioada mai lunga de timp (doua saptamani) si numeroase vizite, pe tot teritoriul egipean.

Hurghada vedere de susCea mai buna perioada sa vizitezi Egiptul

Unul dintre motivele pentru care Egiptul se regaseste anul in cataloagele de toamna ale agentiilor il reprezinta vremea. In timpul verii, caldura, praful, zgomotul si poluarea sunt greu de indurat, mai ales ca in aceasta perioada vin multi turisti in Egipt.

Daca vrei sa stai pe marginea piscinei, intr-un complex de lux, sau sa faci plaja la Marea Rosie, vara este cea mai potrivita perioada. Rezerva-ti o camera din vreme, deoarece cererile sunt numeroase.

Potrivit Lonely Planet, perioada cea mai potrivita sa mergi in vacanta in Egipt este din martie in mai si din septembrie in noiembrie. In lunile de primavara si de toamna este destul de cald afara, dar nu vei suporta canicula si nici nu te vei lupta sa gasesti un loc pe plaja. Aceeasi perioada este ideala pentru excursiile in Egipt, care necesita multe deplasari, pe jos, cu trenul sau cu autocarul si consum de energie.

El Gouna1Cat te costa sa faci un circuit in Egiptul

In septembrie si octombrie , un circuit de 15 zile te costa intre 1000 si 1500 euro. In pachet sunt incluse biletul de avion, cazarile in hoteluri de 3, 4 si 5 stele cu demipensiune, o sticla de apa pe zi, vizitele si intrarile anuntate in program si insotitorul de grup. Iata alte cheltuieli, care se adauga de obicei la pretul calatoriei:

- bacsisurile obligatorii, in jur de 25 euro de persoana, achitate la fata locului
- asigurarea storno, 1.5% din pretul total; este optionala, dar recomandata
- asigurarea medicala, aproximativ 20 Ron; este obligatorie sau optionala, in functie de agentie
- taxa de aeroport, 95 95 euro; este obligatorie
- taxa de pasageri, 80 euro de persoana (poate fi solicitata de catre agentie, in functie de oferta)
- taxa de viza: 15 euro de persoana; este obligatorie
- taxa de combustibil, 11 euro de persoana; este obligatorie si se achita la agentie
- excursii optionale (agentia Variant Travel): calatorie cu vaporasul cu fundul de sticla (Red Sea Dolphin) 35 euro; jeep safari 35 euro; Insula Giftun 30 euro; spectacol de sunet si lumini la Piramide 33 euro;

Aceste tipuri de taxe apar in numar variabil, in turism , insa cele prezente permanent sunt: taxa de viza, de aeroport, asigurarea medicala si storno, excursiile optionale.

Hurghada1La plaja in Egip

Sejururile pe litoralul egiptean sunt atractive prin oferta bogata a hotelurilor. Gasesti hoteluri de 2, 3, 4 si 5 stele, in regim all inclusive sau cel putin cu demipensiune. Un sejur are durata medie de 7 zile si include transport cu avionul - cel mai adesea sunt curse charter - cazarea cu masa specificata, transferul de la aeroport si asistenta turistica.

Cele mai apreciate statiuni sunt Sharm el Sheikh, Hurghada si El Gouna .

In Hurghada preturile pentru o saptamana la cazare incep de la 250 euro, hotel de 2 stele cu demipensiune (agentia Elysee Turism) si pot ajunge la 800 euro de persoana, la 5 stele cu all inclusive (agentia turism ).

Recifurile de corali, temperatura constanta si plajele cu nisip fin sunt cateva dintre atributele Hurghadei. Ca sa faci scufundari aici, platesti in jur de 50 euro. O alta experienta locala este vizitarea unui sat de beduini, combinata cu un barbeque la apusul soarelui; pret: 50 euro.

Sharm el Sheikh este recomandata turistilor amatori de sporturi acvatice, precum si celor care cauta posibilitati de shopping si distractie. Statiunea pune la dispozitia turistilor centre de informare, cazinouri, centre de tratament, cluburi de noapte, cursuri de golf, calarit pe camile si cai, safari in desert si numeroase restaurante si cafenele.

Statiunea El Gouna este potrivita pentru familii, oferind numeroase activitati de tip family, inclusiv pentru copii, insa este recomandata si pentru cuplurile de indragostiti care isi doresc o vacanta romantica. Gratie hotelurilor de lux, care ofera servicii moderne si dispun de dotari tehnice, El Gouna este o alegere potrivita si oamenilor de afaceri. In general, este recomanda persoanelor care isi doresc mai degraba sa se relaxeze in vacanta, decat sa se distreze si care au standard ridicate, in privinta calitatii serviciilor.

Egiptul Antic

Participa la concursul de turism si castiga premiile noastre, utile pentru vacanta. Trebuie doar sa fii abonat acasa.ro si sa raspunzi la o intrebare.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea