Obiceiuri tabu in alte tari. Ce trebuie sa stii pentru a evita gafele in vacanta

Vacante

# sfaturi de vacanta #calatorie #vacanta #obiceiuri tabu #obiceiuri tari

Obiceiuri tabu in alte tari. Ce trebuie sa stii pentru a evita gafele in vacanta

Pentru tine un simplu gest de OK nu reprezinta decat un semn ca totul este in regula. In alte state, insa, poate fi considerat drept o ofensa grava. Un videoclip ajuns viral pe internet iti dezvaluie care sunt greselile involuntare pe care le poti comite in diverse tari ale lumii.

Guma de mestecat, interzisa

In micutul oras-stat Singapore mestecatul gumei si, eventual, scuipatul ei pe strada sunt adevarate ofense aduse autoritatii. Oficialitatile de pe insula au interzis mestecatul gumei in public inca din ianuarie 1992. Inclusiv importul de guma este limitat doar la gumele de mestecat cu efect terapeutic. Amenda initiala este cuprinsa intre 500-1000$, iar recidiva iti poate scoate din buzunar 2000$ si obligatia de a presta cateva zile de munca in folosul comunitatii.

Flori cu numar par

La fel ca in tara noastra, si rusii au o simbolista a numarului de flori oferite cuiva. Nu este bine sa oferi un buchet de flori cu numar par, acesta din urma fiind folosit doar la inmormantari.

Ceasul mortii in China

Pronuntia pentru termenii "ceas" si "ritualuri funerare" nu difera foarte mult in dialectele din China, Hing Kong si Taiwan. Oferirea unui ceas sub forma de cadou unui chinez inseamna pentru acesta ca ii doresti, de fapt, moartea. Nici umbrela nu este o varianta buna, simbolistica ei fiind asociata cu vremea urata.

OK-ul nu este ok in Brazilia

Daca ajungi la Cupa Mondiala de la Rio, nu te grabi sa le semnalizezi brazilienilor ca totul este OK pentru tine prin clasicul semn al aratatorului unit in cerc cu degetul mare. In cultura lor, are o alta semnificatie, cu conotatii sexuale, si este considerat de-a dreptul o injuratura.

Nu ciocni paharul cu ungurii

Multumeste-te doar cu inaltarea paharului in cinstea gazdei atunci cand esti in Ungaria. Ungurii nu obisnuiesc sa ciocneasca paharele sau halbele atunci cand servesc o bautura. Gestul este considerat ca avand legatura cu executarea celor 13 martiri pasoptisti de la Arad, printre care si eroul national Lajos Kossuth.

Bacsisul rezolva totul

In tara pragmatismului extrem, doar bacsisul pare sa fie regula de baza. In SUA, a nu lasa bacsis dupa ce ai servit masa este o adevarata ofensa. Norocul tau este ca americanii accepta intotdeauna scuzele prezentate sub forma unui bacsis dublu.

Sursa foto: oneononehypnosis.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea