Vacante

#criza financiara #criza economica #vama veche #statiune #litoral romanesc #europa #reuters #onu #turism

O noua statiune de tipul Vama Veche intr-o Europa afectata de criza

Ministerul Turismului propune cateva variante de promovare a litoralului romanesc, printre care o noua statiune de tipul Vama Veche . Pe de alta parte, un raport al unei organizatii ONU anunta vremuri grele pentru Europa, cea mai afectata zona de pe glob in domeniul turistic.

Ministrul Turismului , Elena Udrea, si-a exprimat dezacordul cu privire la constructiile care se fac in statiunea Vama Veche si care au o influenta negativa asupra acestui obiectiv turistic de pe litoralul romanesc.

Solutia propusa de ministru este construirea unei alte statiuni, care sa fie facuta dupa modelul original. "Daca aceste constructii nu vor inceta, vom cauta o noua locatie pentru ridicarea de la zero a unei statiuni de tipul Vama Veche", a spus Elena Udrea, potrivit NewsIn.

O modalitate de a atrage turistii in statiunile romanesti de la Marea Neagra ar fi dezvoltarea de cazinouri in aceasta zona si introducerea unor curse charter din mai multe parti ale lumii, spre litoralul romanesc. Ministrul a anuntat ca se poarta discutii cu TAROM pentru introducerea unor astfel de zboruri, iar tarile vizate sunt Germania si Israel. O alta masura consta in facilitarea accesului dintre Delta Dunarii si litoral prin deschiderea de noi trasee.

Udrea participa la de la Madrid, care se desfasoara in perioada 28 ianuarie - 1 februarie.

turisti bicicletaEuropa, cea mai afectata in turism

Pe de alta parte, conform unui raport al Organizatiei Mondiale de Turism din cadrul ONU, numarul de turisti va scadea in 2009, iar Europa va fi cea mai afectata, anunta Reuters. Pentru prima oara din 2003, numarul turistilor care calatoresc in strainatate va scadea cu pana la 2%, din cauza crizei financiare. "Europa va fi cea mai afectata regiune, din moment ce majoritatea tarilor din care provin turistii au intrat sau sunt pe punctul de a intra in recesiune", au declarat reprezentantii organizatiei. Potrivit aceleiasi surse, in perioada 2004 – 2007, sosirile turistilor straini au crescut in medie cu 7% pe an.

Regiunile in care numarul de turisti ar putea sa creasca in continuare sunt cele din Asia – Pacific, Africa si Orientul Mijlociu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea