Vacante

#companii aeriene #noutati companii aeriene #bilete de avion #bagaj de cala

Noutati la companiile aeriene: bilete cu 15% mai ieftine si noi reglementari pentru bagaje

Companiile aeriene anunta noi reglementari pentru bagajul de mana si aduc oferte promotionale pentru biletele de avion. Cei care urmeaza sa calatoreasca la inceputul anului 2013 au ocazia sa cumpere bilete cu 15% mai ieftine.

Iata, in continuare, principalele noutati cu care vin companiile aeriene:
 

Bilete de avion cu reduceri de 15% la Tarom


Cei care urmeaza sa calatoreasca cu avionul in primele doua luni din 2013 isi pot rezerva biletele cu pret redus. Compania aeriana de linie Tarom reduce preturile cu 15% pentru toate zborurile operate cu nave proprii.

Este vorba despre zboruri din Romania spre toate destinatiile externe. Promotia este valabila in perioada 29 octombrie - 4 noiembrie 2012, pentru zboruri care vor avea loc intre 15 ianuarie si 15 februarie 2013.


O noua politica pentru bagaje la Wizz Air


Compania aeriana low cost Wizz Air anunta o noua politica pentru bagaje. Din 4 octombrie, pasagerii care au bilete de avion Wizz Air pentru calatorii de la data de 24 octombrie vor putea sa transporte gratuit un bagaj mic de cabina. Acest bagaj trebuie sa aiba dimensiunile 42X32X25 cm sau mai mici. Bagajul in cauza trebuie sa poata fi depozitat sub scaunul din fata pasagerului.

Noua politica prevede si posibilitatea de a avea ca bagaj de mana o geanta cu dimensiuni de pana la 56X45X25 cm, insa un astfel de bagaj este contra cost. Pasagerii vor plati 10 euro pentru a putea avea ca bagaj de mana o geanta cu aceste dimensiuni. Bagajul trebuie sa poata fi depozitat in compartimentul de bagaje de deasupra scaunelor, in cabina pasagerilor.

Lucrurile cumparate de pasageri din aeroport dupa controlul de securitate sunt in continuare considerate bagaje de mana gratuite, depozitate in cabina pasagerilor.

Decizia a fost luata pentru a elimina excesul de bagaje din cabina, evitand, astfel, intarzierile cauzate de acestea.

Noua politica nu este aplicata rezervarilor de bilete de avion facute inainte de 4 octombrie sau pentru zborurile de dinainte de 24 octombrie. Exista o exceptie, ruta Londra-Katowice, care a fost ruta de proba si pe care functioneaza deja noile reglementari.
 

Blue Air, 10 kg limita bagajului de mana gratuit


Compania Blue Air a marit limita de greutate a bagajului gratuit, de la 7 kg la 10 kg. Decizia se aplica incepand cu data de 28 octombrie 2012, indiferent de perioada in care au fost cumparate biletele de avion.

Conform reglementarilor Blue Air, bagajul de mana gratuit trebuie sa aiba o dimensiune standard de 55X40X20 cm.

Aparatele electronice sau posetele trebuie introduse in bagajul de mana. In schimb, sunt acceptate separat si gratuit produsele cumparate din Duty Free in aeroport.
 

Companiile aeriene trebuie sa ramburseze turistii in caz de greva


Conform unei noi decizii a Curtii de Justitie a UE, companiile aeriene trebuie sa compenseze turistii in cazul unei greve. Un astfel de eveniment neprevazut obliga compania sa reprogrameze zboruri si sa compenseze financiar pasagerii afectati.

O alta decizie este cu privire la pasagerii care pierd un zbor de legatura din cauza unei aterizari intarziate a primului zbor. Si in acest caz, companiile aeriene trebuie sa-i despagubeasca pe pasagerii carora li se refuza imbarcarea din cauza intarzierii primului zbor.

Sursa foto: cbc.ca
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea