Vacante

#muzee #muzee frumoase #muzee din lume

Muzeele de top ale lumii

Cele mai cunoscute muzee din lume nu sunt neaparat si cele mai interesante. Probabil ca iti doresti sa ajungi la Muzeul Louvre sau la Muzeul Metropolitan de Arta, insa acest lucru este datorat promovarii intense de care au parte cele doua muzee.

Iata cateva muzee care merita toata atentia si interesul, in aceeasi masura ca si cele doua mentionate anterior.

1 Muzeul de Instrumente Muzicale din Bruxelles - Belgia

Acest muzeu a fost creat initial pentru ca studentii de la Conservatorul de Muzica Royal din Bruxelles, insa in timp a inceput sa fie deschis pentru publicul larg. Muzeul detine nenumarate si impresionante instrumente instrumente muzicale, insa si cladirea in sine este o adevarata capodobera arhitecturala.

Cladirea a fost construita in anul 1899, iar de atunci pasionatii de muzica o pot vizita oricand.

La ultimul etaj al cladirii exista un restaurant si o terasa de unde se vede o priveliste spectaculoasa asupra orasului Bruxelles.


2 VasaMuseet, Stockholm, Suedia

Vasa este o nava care s-a scufundat in Stockholm Harbour, in anul 1628, dupa ce a parcurs mai putin de 2 kilometri in timpul primei sale calatorii. Nava a stat sub apa 333 de ani si a fost adusa la suprafata in anul 1961.

Vasul se afla acum in Muzeul VasaMuseet, unul dintre cele mai interesante puncte culturale din Suedia.



3 Muzeul Egiptean, Cairo, Egipt

La Muzeul Egiptean poti vedea artefacte egiptene incredibile, precum si cateva dintre comorile din mortmantul lui King Tut.

Tot in acest muzeu poti vedea o colectie impresionanta de faraoni celebri ai natiunii, statui mici si mumii.

Muzeul detine peste 120.000 de obiecte de arta sub un singur acoperis.



4 Muzeul Britanic - Londra, Anglia

Muzeul Britanic a fost infiintat de Parlament, in anul 1753. Acesta gazduieste faimoasa Rosetta Stone, sculpturile Parthenonului, dar si alte obiecte arheologice, imprresionante.

Sursa foto : thetravelerszone.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea