Vacante

#muzee #destinatii de vacanta #muzee sumbre

Muzee sumbre ale lumii

Scaune de tortura, arme, lagare de concentrare - iata cateva dintre atractiile celor mai sumbre muzee ale lumii. De la muzee amuzante, perfecte pentru Halloween, la muzee cu o istorie reala si fascinanta, astfel de obiective turistice unice nu lasa niciun vizitator indiferent sau dezamagit de turul facut.

Calatoriile tale in jurul lumii vor fi presarate de peripetii greu de uitat, daca te opresti si la principalele muzee cu exponate care iti dau fiori reci. Iata unele dintre muzeele sumbre care merita vizitate in diversele regiuni ale globului.


Muzeul torturii, Olanda


In Olanda, una dintre atractiile turistice neobisnuite ale Amsterdamului este Muzeul torturii. Torture Museum este un muzeu mic, dedicat istoriei torturii in Evul Mediu si instrumentelor de tortura folosite de-a lungul timpului. Ilustratiile de pe pereti arata vizitatorilor modul in care erau folosite diversele instrumente si pedepse medievale. Muzeul este deschis intre orele 10:00 - 23:00 si pretul unui bilet de intrare este de aproximativ 5 euro.


Muzeul razboiului, Statele Unite


Muzeul razboiului din Virginia (Virgia War Museum) infatiseaza istoria americana, avand o colectie mare de artefacte, uniforme, arme si alte exponate ale armatei, din 1755 pana in prezent. Expozitiile au diverse teme, de la evolutia armelor, pana la femeile in razboi. Muzeul poate fi vizitat de la 9:00 la 17:00 de luni pana sambata, duminica programul fiind mai scurt. Pretul unui bilet este de 6 dolari.


Auschwitz, Polonia


Auschwitz este una dintre destinatiile funebre ale lumii, cu o istorie intunecata. Complexul Auschwitz este un simbol al Holocaustului si, totodata, un obiectiv turistic al Poloniei pe care nu toata lumea reuseste sa-l "digere". Ororile umanitatii sunt prezentate aici fara nicio cosmetizare, astfel incat lagarul de concentrare nu este indicat spre vizitare copiilor cu varste mai mici de 14 ani.


Alcatraz, Statele Unite


Alcatraz este una dintre destinatiile cele mai populare din Statele Unite pentru vanatorii de fantome. Insula se afla in Golful San Francisco, iar inchisoarea de aici are o istorie bogata. Se spune ca fostul penitenciar ar fi bantuit de numerosii detinuti periculosi care si-au gasit sfarsitul in celulele macabre. Astazi, fosta inchisoare este un obiectiv turistic unde se fac tururi organizate pentru turistii amatori de senzatii tari.

Sursa foto: flyingpig.nl

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea