Vacante

#buget de vacanta #vacanta #vacanta cu familia

Modalitati sa economisesti pentru vacanta in familie

Vacanta in familie implica cheltuieli serioase, care pot sa afecteze bugetul pe termen lung. De aceea, planificarea unei astfel de vacante joaca un rol important, deoarece ea implica stabilirea din timp a programului (inclusiv a cheltuielilor), in functie de nevoi si posibilitati. Iata in continuare 6 modalitati prin care poti sa economisesti pentru o vacanta cu familia .

1. Realizeaza un buget de vacanta , la care sa contribuie intreaga familie

Bugetul de vacanta trebuie sa fie creat din timp, chiar daca zilnic se adauga cate o suma mica si foarte mica. Poate contribui intreaga familie, chiar si cu ceva bani marunti, pentru ca astfel toata lumea devine implicata. Fiind implicata, toti vor dori ca lucrurile sa iasa cat mai bine si vor simti mai acut valoarea banului, intelegand mai usor de ce nu trebuie aruncati bani pe tot felul de lucruri care devin atat de des in vacante cheltuieli nejustificate.

2. Accentul se pune pe calitate, nu pe cel mai mic pret

O vacanta cu familia este costisitoare, din cauza numarului de persoane care inseamna mai multe cheltuieli la transport, cazare, masa, activitati din timpul liber, servicii suplimentare. Alegerea celui mai mic pret inseamna adesea si servicii foarte modeste, care nu sunt adecvate pentru copii din motive de lipsa de spatiu, lipsa unor facilitati dedicate copiilor, lipsa diversitatii programelor si activitatilor din timpul liber etc. De aceea, este ma avantajos sa strangi bani din vreme si sa alegi un hotel care sa ofere suficient confort pentru intreaga familie, care sa aiba diverse servicii si facilitati gratuite, atat pentru copii, cat si pentru adulti.

vacanta,familie,copii,copil,cuplu

3. Lista cu lucrurile absolut necesare pentru fiecare membru al familiei

Se spune despre locatiile de vacanta dedicate turistilor cu familia ca au de oferit cate ceva pentru fiecare. Poate fi vorba despre sali de jocuri electronice, cursuri de dans, piscine cu apa termala, nu conteaza. Trebuie sa stii insa care sunt nevoile cele mai importante pentru fiecare membru, astfel incat la destinatie sa aiba acces imediat la aceste servicii si facilitati. Odata ce stabilesti aceste lucruri, poti incepe cautarea directa sau prin intermediul unui operator turistic . Acesta din urma iti va propune cateva variante, care sa indeplineasca cerintele tale.

Odata ce alegi cea mai potrivita destinatie (tara, oras, statiune, hotel etc), poti afla care sunt serviciile si facilitatile gratuite si care sunt cele contra cost, precum si preturile pentru diverse activitati de petrecere a timpului liber, pentru adulti si copii. Iti poti calcula astfel cheltuielile zilnice, avand o viziune mai clara asupra bugetului. Aceasta planificare te ajuta sa elimini hotelurile care au servicii si facilitati care nu te intereseaza si care iti pot afecta bugetul, daca sunt incluse automat in pachet.

4. Rezervarea si plata trebuie realizate fie cu mult timp inainte, fie in last minute

Plecarea in vacanta cu familia implica constrangeri legate de perioada. Copiii nu pot pleca decat in perioadele de vacanta, ceea ce inseamna ca vacanta va fi automat in sezon turistic. De aceea, este bine sa faci rezervarea si sa platesti din timp, pentru a gasi un pret mai bun. Trebuie intrebat intotdeauna operatorul turistic ce reduceri si bonusuri poate acorda, in functie de componenta familiei, in functie de fidelitatea fata de acel operator sau in functie de criteriul ofertei early booking . Daca insa este vorba despre copii mici, care inca nu merg la scoala, atunci pachetele de vacanta in extrasezon pot fi mai avantajoase, din punct de vedere al transportului si cazarii.

vacanta familieOfertele last minute pot constitui si ele o modalitate de a economisi bani, deoarece preturile acestor vacante sunt intotdeauna ceva mai mici decat in momentul vanzarii obisnuite. Inconvenientul major al acestor oferte consta in faptul ca toti membrii familiei trebuie sa fie gata de plecare imediat.

5. Informeaza-te mereu asupra discounturilor si facilitatilor pentru familii

Chiar si odata ajuns la destinatie, tot poti gasi servicii sau facilitati care sunt concepute special pentru familii sau care au si o latura dedicata familiilor. De aceea, este bine sa intrebi intotdeauna daca exista oferte sau preturi speciale pentru familii, indiferent unde te afli.

6. Gaseste suveniruri personale

O buna parte din bugetul de vacanta se duce pe acele maruntisuri cumparate zilnic, in diversele calatorii, de la vanzatorii de suveniruri. Majoritatea reprezinta obiecte pe care nici tu, nici familia ta nu le-ati fi cumparat acasa: brelocuri, calendare, cani etc. Pentru a reduce din cheltuieli, fiecare membru al familiei poate sa faca fotografii personale. Pe post de suvenir pot fi create jurnale de calatorie. Alte suveniruri gratuite pot fi biletele de intrare la obiectivele turistice, bilete de concert, de spectacol etc. Elementele naturale (roci, crengute, nisip, scoici, cristale de sare etc) sunt si ele amintiri frumoase, care nu te costa nimic.

Alte articole pe aceeasi tema:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea