Vacante

#pietre vii romania #pietre vii #atractii turistice #mistere

Misterele pietrelor “vii” din Romania! Sunt cunoscute in toata lumea

Romania este cunoscuta la nivel mondial pentru un fenomen mai putin obisnuit. Intr-un oras exista niste pietre “vii” care isi schimba forma si cresc continuu.

 

Este vorba despre niste piertre cu manifestari geologice pe care multi nu si le pot explica. Acestea se regasesc in Costesti si sunt cunoscute sub denumirea de pietre “vii” sau, stiintific, de trovanti.

Ce sunt trovantii sau pietrele “vii”

In prezent exista trovanti in mai multe zone din Romania, chiar daca doar cei din orasul Costesti sunt recunoscuti la nivel mondial. In total exista peste 100 de formatiuni intinse in mai multe zone din Romania. 

Travantii sunt formatiuni stancoase care au aparut cu 6 milioane de ani in urma. De-a lungul timpului, in urma cutremurelor si a altor fenomene naturale au asimilat straturi de nisip care au expus si mai mult formatiunile. 

Cand ploua puternic, cimentul format pe suprafata lor se scurge, iar in timp acesta se adauga circumferintei pietrelor, solidificandu-se de fiecare data in alta parte. Se pare ca acestea „cresc” cu 4-5 centimetri la fiecare 1200 de ani, potrivit yoda.ro.

Foto: ultima-ora.ro, wikipedia.org, jurnalspiritual.eu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea