Vacante

#turism #destinatii vacanta # destinatii metropole #metropole

Metropole si destinatii pe care le poti vizita pe cont propriu

Una dintre cele mai placute experiente de vacanta este sa descoperi singur atractiile turistice ale acelei destinatii. Sunt multe metropole suficient de sigure si cu o infrastructura suficient de dezvoltata incat sa poti sa le strabati singur, pe cont propriu. Daca un tur de oras cu ghid, cu grup organizat, ti se pare o constrangere prea mare, gaseste o alternativa si mergi singur.

Iata cateva metropole pe care le poti vedea pe cont propriu:

Paris

Parisul este inepuizabil ca atractii turistice si numai o selectie a acestora iti poate oferi o experienta asa cum ti-o doresti. Intr-un tur de oras organizat, cu autocarul sau pe jos, poti vedea pe dinafara monumente si atractii precum Opera Garnier, Place de la Concorde, Arcul de Triumf, Domul Invalizilor, Turnul Eiffel etc.

Daca vrei, insa, sa descoperi singur ce are sa-ti ofere o zona precum Montmartre, ia metroul si coboara la una dintre statiile de metrou (Anvers, Abbesses, Blanche) si strabate zona la pas. Poti sa te odihnesti pe deal, unde uneori au loc concerte in aer liber, poti face fotografii cu statuile vii sau sa vizitezi biserica Sacre Coeur. Metroul in Paris este una dintre cele mai ieftine si simple modalitati de a ajunge la atractiile turistice. Tot ce ai de facut este sa te interesezi din timp pana la ce ora sunt deschise

Viena

Viena este una dintre cele mai civilizate metropole europene, astfel incat oricine isi poate planifica aici cateva zile pe cont propriu. Pe langa Ringul Vienez, unde sunt adunate multe dintre atractiile turistice ale orasului, Viena are parcuri, palate, teatre, muzee si alte obiective care merita o vizita.

Daca iti petreci vacanta cu copiii, mergi la gradina zoologica Schonbrunn, unde se poate sta cel putin o jumatate de zi. Daca trebuie sa calatoresti in Viena pentru cumparaturi, este bine sa mergi singur pentru a nu fi presat de timp. In acest fel, poti sa vizitezi mai multe centre comerciale, atat aflate in inima orasului, cat si in zonele limitrofe, pentru a compara preturile.

Ierusalim

Ierusalim este o destinatie care trebuie vazuta cel putin o data in viata, indiferent de orientarea religioasa. Istoria veche a orasului, concentratia de credinciosi evrei, musulmani si ortodocsi, monumentele vechi si atractiile turistice realizeaza un tablou unic. In Ierusalim, cele mai importante locuri de vizitat se afla aproape unele de altele: Biserica Sfantului Mormant, Golgota, Zidul Plangerii, Biserica Tuturor Natiunilor, Gradina Ghetsimani sunt la mica distanta si se pot vizita pe jos.

Este important sa ai o harta si sa fii imbracat decent. Pentru a putea vizita locurile sfinte in voie, mergi intr-o perioada din an cand nu au loc evenimente religioase importante, pentru a evita multimile. Multi comercianti vorbesc limbi straine si in bazar se poate plati cu diverse monede, de la lire egiptene la dolari si shekeli.

Barcelona

Barcelona este un oras cosmopolit care are o paleta larga de atractii. Poti folosi metroul pentru a te deplasa rapid dintr-o zona in alta. Cei care vor sa vada cat mai multe obiective pot merge in zona bulevardului La Rambla, in preajma caruia sunt multe biserici, muzee si piete celebre. Ia o harta gratuita de la hotel sau chiar de la un fastfood si viziteaza obiectivele care te intereseaza.

Foto: runawayjane.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea