Vacante

# tapa #madrid #arta #energie

Madridul: Tapas, arta si energie

Madridul este mai mult decat un oras, Madridul este o experienta. Si, pentru ca vrem sa te bucuri de aceasta excursie din plin, ti-am pregatit un ghid care sa te ajute sa experimentezi  cele mai importante trei aspecte ale acestei calatorii: atmosfera, arta si, nu in ultimul rand, mancarea. Te poti bucura de toate trei in acelasi timp pentru o vacanta de exceptie pe care nu vei avea rabadare sa o repeti! Daca ti-am starnit interesul, intra acum pe vola.ro si rezerva biletele! Te asiguram ca nu vei regreta.

 

Obiectivele turistice

Vom incepe cu galeriile Triunghiului de Aur al Artei, format din prestigioasele galerii de arta Prado, Reina Sofia si Thyssen-Bornemisza. E adevarat, s-ar putea sa iti petreci ceva timp la coada, dar vei vedea pe gratis zeci de capodopere artistice. Nu ti-ai facut plinul de arta? Iti mai sugeram sa vizitezi si galeria Tabacalera situata, asa cum probabil iti sugereaza si numele, intr-o fabrica de tutun, si Casa Encendida unde trebuie neaparat sa nu ratezi terasa de pe acoperis. Urmatorul pe lista este Palatul Regal din Madrid, cea mai mare cladire a orasului si cel mai mare palat regal din vestul Europei. Daca tot ai ajuns pana aici, viziteaza si Catedrala Almudena, sediul Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Madrid. Inauntru te poti desfata cu mozaicuri si vitralii, precum si statui realizate de artisti contemporani. Pentru o vedere de ansamblu, sugeram sa urci pana in varful cupolei. Nu in ultimul rand, da o tura prin Egipt cat esti in Madrid, gratie templului egiptean situat in mijlocul capitalei spaniole. Localnicii sustin ca acesta este cel mai bun loc pentru a privi asfintitul.

Energie si atmosfera

Dupa ce te-ai saturat de istorie si arta, iti poti clati simturile cu ceva explorare urbana care sa te introduca in ritmul orasului. Relaxeaza-te in parcul Retiro alaturi de un cos de picnic sau plimba-te cu barca pe lac, admirand in acelasi timp zecile de sculpturi, sau fa o plimbare in padurea de trandafiri. Nu rata nici Palacio de Cristal, pavilionul de sticla ce serveste drept gazda pentru cateva expozitii de arta gratuite. Daca vrei sa vezi ceva special de care multi turisti nici macar nu au auzit, aventureza-te inspre nordul orasului, unde vei descoperi statia de metrou Chamberi, inchisa inca din 1960. Este cel mai apropiat echivalent al unei calatorii in timp, afisele publicitare, cabinele de bilete si platforma pastrandu-se intr-o stare de invidiat. Nu in ultimul rand, pentru a imbina urbanul cu jungla, viziteaza gara Atocha unde vei descoperi o mica, dar prospera padure tropicala. Evident, nu rata Plaza Mayor, cea mai mare si mai frumoasa piata din Madrid, martora de-a lungul vremurilor la meciuri de fotbal, concerte si chiar si la condamnari si executii in timpul inchizitiei spaniole. Daca ti s-a facut foame pe parcurs, poti trage la unul din barurile ce se poate gasi pe strazile din jurul parcului, pentru a manca precum un adevarat localnic. Si daca tot vorbim de mancare…

Barurile de tapas

Toate bune si frumoase, dar toata explorarea asta ti-a facut ceva pofta de mancare, nu-i asa? Madridul este recunoscut pentru tapas, portiile de mancare gata de savurat dintr-o inghtitura. Se crede ca la origine, aceste felli de paine cu branza erau folosite pentru a acoperi paharul de vin, spre a-i pastra mai mult aroma. Indiferent de veridicitatea acestei afirmatii, tapas-ul a devenit deja un simbol culinar al Madridului si felul de mancare pe care il vei rei regasi in permanenta la mai toate restaurantele si barurile care se respecta, intr-o multitudine de forme. Unde gasesti cel mai bun tapas? Discutabil. Noi recomandam Taberna El Callejón drept cel mai bun restaurant in care servirea este la inaltimea preparatelor. Te poti angaja linistit intr-o discutie despre preparate si poti descoperi specialitatile de tapas si jamon. Pentru a incerca cele mai bune preparate, noi te sfatuim sa stai departe de restaurantele destinate turistilor si sa observi unde mananca localnicii!

Noi credem ca Madridul este genul de oras in care trebuie sa te intorci de mai multe ori pentru a te bucura de tot ceea ce are de oferit!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea