Vacante

#madeira #insula #vacanta #natura #luna de miere

Luna de miere in Madeira

Daca pleci in luna de miere in aceasta perioada, iti propunem o vacanta romantica in Madeira , impreuna cu partenerul de viata.

Facand parte dintr-un grup de insule portugheze din Atlantic, Madeira te surprinde prin terasele de un verde izbitor, ce coboara in trepte spre ocean. Peisajul se schimba, de la stanci abupte la serpentine inguste si cascade, de la pesteri vulcanice si sate pitoresti pana la peisaje care iti taie rasuflarea si plaje udate de ape limpezi. Nu degeaba i se spune insulei “Gradina plutitoare din Atlantic”. Gratie amplasarii geografice si reliefului muntos, verile au temperaturi placute si ierni blande. Astfel,  Madeira este o destinatie potrivita pe tot parcursul anului. Funchal, capitala Madeirei, este un orasel batran de 500  de ani, care pare o gradina botanica in aer liber.

Ce trebuie sa vizitezi in Madeira

Daca iti plac florile, atunci te afli in locul potrivit. Insula se lauda cu o mare varietate de gradini si parcuri ingrijite cu mare atentie, in care cresc flori, plante si arbori de o asa mare frumusete, incat Madeira a fost premiata acum 8 ani cu “European Flowering City 2000”. Viziteaza cateva astfel de gradini: Gradina Botanica, Gradina Orhideelor, Gradinile Publice Sfanta Luiza, Parcul Sfanta Catarina, Gradina Plantelor Indigene din Sao Vicente, etc.

Pe insula gasesti lacase de cult cu o vechime de cateva sute de ani : Igreja de Sao Joao Evangelista (1624), Igreja de Sao Pedro (aproximativ 1600), Igreja Paroquial de Machico (aproximativ 1425 – 1499), Capela da Boa Viagem (1655), etc. Bisericile si capelele insulei inchid in ele dovezi ale trecutului Madeirei. Relicvele, tablourile si arhitectura merita sa fie vazute.

Nu poti trece prin Madeira fara sa simti pulsul pietelor traditionale si centrelor comerciale de pe insula. Initial, pietele regionale fusesera construite pentru a vinde flori, insa astazi atat localnicii, cat si turistii gasesc aici tot ce le pofteste inima, de la produse de agricultura la haine, jucarii, muzica si multa, multa mancare. Incearca pietele din Porto Moniz, Santo da Serra sau Ponta Delgada.

Madeira luna de miere2Ce poti sa faci in Madeira

Plimbati-va de pe stradutele vechi si suspendate ale insulei si savurati o cafea la una dintre terase. Daca vreti sa mergeti la plaja, alegeti Porto Santo, sau o piscina la unul dintre hotelurile din zona.

Luna aceasta in Madeira au loc mai multe festivaluri si evenimente locale: Festivalul Gastronomic Machico, Festivalul de Arta Camacha, Turul Madeirei in canoe, etc.

Daca ajungi pe insula intre 5 si 7 septembrie, participa la sarbatoarea vinului de Madeira, care va avea loc in aceasta perioada. Evenimentul celebreaza aceasta bautura faimoasa pe plan international si reinvie traditiile populare, inca de la inceputurile colonizarii insulei. Au loc spectacole de folclor, sunet si lumini.

Cat te costa o luna de miere in Madeira

O luna de miere in Madeira costa 715 euro. Pretul include bilet de avion cursa charter, transfer de la aeroport la hotel si invers, 7 nopti de cazare cu mic dejun intr-un hotel de 5 stele si asistenta turistica. Suplimentul pentru demipensiune costa 235 euro de persoana/sejur.

Hotelurile ofera diverse pachete ca bonus. Acesta are una, doua sau trei variante si contine flori in camera la sosire, o sticla de vin, un masaj de 30 de minute, un welcome drink, o excursie la Gradina Botanica, un cos cu fructe, ciocolata, acces gratuit la un club de sanatate, o camera cu vedere la mare, la acelasi pret, in functie de disponibilitati , vin spumant si capsuni sau o excursie de o zi cu masa de pranz gratuita.

Madeira o destinatie ideala pentru cei care vor o vacanta linistita la ocean si care isi petrec timpul in aer liber, admirand diversitatea naturala inconjuratoare. Daca te-ai saturat de zgomotul asurzitor al orasului si iti surade ideea unei vacante in care sunteti numai voi doi, inconjurati de natura si rasfatati de servicii de calitate, atunci Madeira este o alegere potrivita.

 


Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea