Vacante

#luna de miere #kenya #lapa rios #costa rica #bungalow

Luna de miere, de la plajele tropicale la bungalowuri II

Saptamana trecuta v-am prezentat cateva destinatii pentru luna de miere, dintre cele mai des intalnite in cererile cuplurilor de proaspat casatoriti. In continuarea acestui articol, va prezentam doua destinatii extravagante, pentru luna de miere, ce includ oferte speciale de tip honeymoon si activitati neobisnuite, destinate celor care cauta altceva decat vacantele traditionale.

Suspendat deasupra padurii tropicale, in luna de miere

Pentru o vacanta de multe stele, inedita prin locatie si bogata in activitati, iti propunem o statiune ecologica de lux. Situata intr-o rezervatie naturala din America Centrala , in inima padurii tropicale din Costa Rica, statiunea Lapa Rios este un veritabil paradis pentru indragostiti. Construita la aproximativ 110 metri deasupra oceanului, statiunea este ridicata din materiale naturale, cu tavane din palmier si o retea de punti si trepte, care leaga casutele intre ele.

Lapa Rios2Complexul de lux ofera posibilitatea turistilor de a ajuta cauza conservarii naturii si a dezvoltarii comunitatii. In acelasi timp, cei care ajung aici participa la tururi cu ghizi, care ii indruma prin padurea tropicala, sub trilurile a peste 300 de specii de pasari. Poti sa alegi un tur al cascadelor, sa iei lectii de surfing sau sa privesti delfinii. Alegand sa invete despre zona, turistii sustin economic comunitatea locala si incurajeaza copiii, care primesc vizitele acestora in scoli, impartasind povesti si fotografii.

Personalul profesionist este prietenos si atent la nevoile turistilor. Meniul ofera produse foarte proaspete si variate, asa ca vei gasi in mod sigur ceva pe gustul tau. O luna de miere in Lapa Rios iti asigura cazarea intr-un bungalow spatios, cu o panorama incredibila asupra oceanului.

Bungalowul dispune de propria lui terasa de lemn, cu gradina privata si dus in aer liber, pe langa baia imensa si luxoasa. Daca vii aici in luna de miere, planteaza un copac in rezervatia naturala, lasand o urma si o amintire a vacantei voastre romantice. Poti face o plimbare cu vaporasul pe Golfo Dulce, iar daca ai putin noroc, se poate sa vezi broaste testoase, balene si delfini. Pentru trup si suflet, o sedinta de yoga la apusul soarelui sau un masaj relaxant te rasfata, dupa o zi in jungla.

Puncte slabe

- Insectele. In mijlocul padurii tropicale intalnesti multi gandaci, ceea ce poate fi suparator pentru persoanele care nu suporta insectele.

- Animalele de companie. O astfel de statiune, aflata in inima naturii, in apropierea maimutelor, iguanelor si a pasarilor, este neindicata pentru persoanele cu dezabilitati si pentru animalele de companie.

- Conditia fizica. Cabanutele din lemn sunt construite la inaltime, astfel incat, pentru a ajunge inapoi in camera, se poate sa fii nevoit sa urci peste 100 de scari. Pentru cei care nu au o conditie fizica foarte buna, un astfel de drum facut zilnic este obositor.

- Zgomotul natural. Cuplurile care nu intentioneaza sa doarma prea mult pot fi fermecate de sunetele scose de animale, noaptea, insa daca vrei sa te odihnesti, tipatul maimutelor si al pasarilor poate fi deranjant.

Un pachet pentru luna de miere costa intre 2000 si 3000 euro si include: 4 nopti intr-un bungalow de lux, cu vedere spre ocean; 3 meniuri pe zi; excursii si transfer din Puerto Jimenez in Lapa Rios; doua tururi cu ghid in rezervatia Lapa Rios; cina privata pentru doi, langa piscina; o sticla de vin; plimbare prin jungla; toate taxele si serviciile incluse.

bush breakfastLuna de miere cu ragete kenyene si mic dejun la tufis

Rupti de lumea occidentului, adanc patrunsi de salbaticia junglei, in Kenya ai parte de o luna de miere neasteptat de seducatoare. Kenya ocupa o pozitie de top in lista destinatiilor pentru luna de miere, gratie atmosferei primitive, a peisajelor de o frumusete izbitoare si a apropierii de viata animalelor din salbaticie.

In timpul sejurului, experientele inedite incep inca de dimineata. Tu si partenerul tau veti avea ocazia sa savurati un “bush breakfast”. Este vorba despre un mic dejun tipic vacantelor safari, servit direct in natura. Se poate sa stai jos, pe o patura, sau sa fii asezat la o masa, sub un copac din savana, in mijlocul salbaticiei, ascultand sunetele animalelor din imprejurimi. In acelasi timp, mancarea este asezata pe o fata de masa impecabila, vesela din cristal si un bucatar gata sa te serveasca. Meniul este alcatuit din oua, bacon, sosuri, mazare gatita, ciuperci si rosii, toate preparate de catre bucatar.

Un sejur de 11 zile include excursii in Nairobi, Masai Mara, Lacul Nakuru si Mombasa. In timpul calatoriei ai ocazia sa vezi de aproape cele mai atragatoare animale ale junglei: lei, rinoceri, leoparzi, bivoli, girafe si hipopotami.

O astfel de vacanta costa in jur de 1500 euro pentru doua persoane, incluzand 8 nopti de cazare in hoteluri de 4 si 5 stele, transferurile, biletul de avion Nairobi-Mombasa si retur, aventura safari, intrarile in parcurile nationale si 1 litru de apa pe zi. Ca sa beneficiezi de bonusul oferit cuplurilor in luna de miere, nu uita sa ai cu tine o copie dupa certificatul de casatorie. Veti primi in plus: un ghid pentru safari, un cos cu fructe si o cina romantica. Cand alegi oferta de vacanta, intreaba agentia detalii despre vaccinurile obligatorii. De obicei acestea trebuie facute cu cel putin 2 saptamani inainte de data plecarii. Beneficiezi practic de o experienta care era rezervata aristocratilor, in secolul al XIX-lea, cand plecau “la iarba verde” sau la vanatoare, urmati de servitorii obligati sa care dupa ei scaune, farfurii, corturi si toate accesoriile pentru un confort maxim.

In Kenya este recomandat sa vezi Parcul National Nairobi, un sanctuar pentru ronoceri si teritoriul a 50 de specii de mamifere. Pentru o excursie de o zi, pretul este de 40 euro de persoana.

Daca alegi Kenya pentru luna de miere, te bucuri de un safari de prima clasa si, totodata, de plaje superbe, intr-unul din complexele turistice de lux, amenajate in salbaticia africana. Pe linia de coasta a Kenyei se afla unele dintre cele mai bune plaje din lume, iar in partea de sud, turistii gasesc locul perfect pentru a experimenta pentru prima data in viata un safari in jungla.

Citeste prima parte a acestui articol in Luna de miere, de la plajele tropicale la bungalowuri I.

Lapa Rios Ecolodge, Costa Rica

Participa la concursul de turism si castiga premiile noastre, utile pentru vacanta. Trebuie doar sa fii abonat acasa.ro si sa raspunzi la o intrebare.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea