Vacante

#vacanta #new york #obiective gratis orase mari #obiective Roma #obiective Paris gratis

Lucruri gratis pe care le poti face in orase scumpe. Uite ce poti vizita fara bani!

O vacanta reusita este cea in care apuci sa vizitezi cat mai multe locuri. O vacanta perfecta este cea in care vizitezi multe locuri fara sa cheltuiesti un ban. Iata cateva recomandari despre ce obiective pot fi vizitate gratis in unele dintre cele mai scumpe orase ale lumii.

 

New York

Unele dintre atractiile New Yorkului nu costa un cent cand vine vorba despre o vizita. Asa ca inarmeaza-te pentru o tura gratis prin Central Park sau Podul Brooklin. Si daca te nimeresti intr-o perioada in care caldura te napadeste, nu ezita sa te racoresti in bazinele de inot cu intrare libera. Red Hook Pool in Brooklin este unul dintre acestea.

Seara, indreapta-ti pasii spre Prospect Park, una din zonele care gazduiesc concertele gratuite in aer liber din metropola americana.

Sursa foto:ilovefreeconcerts.com

Nu ai chef de muzica? Nicio problema, in serile de vineri, Muzeul de Arta Moderna isi tine usile deschise pentru toata lumea. Daca ti s-a facut sete, nu ezita sa faci un tur gratuit al berariei Chelsea Brewing Company. La final, gazdele te vor rasplati cu o halba.

Roma

Arunca in fuga o privire asupra craniului Sf. Valentin din Basilica Santa Maria si apoi indreapta-ti pasii catre un alt sanctuar, cel al pisicilor. Acestea au invadat ruinele Teatrului Pompei, locul unde se crede ca a fost asasinat Iulius Caesar inca de la excavarea din 1929. Astazi, zona este cunoscuta ca un refugiu inedit al neamului pisicesc din Cetatea Eterna.

Shopping, shopping, dar de o vanatoare de vechituri ce zici? Piata de vechituri Monti este locul perfect pentru a casca gura la hainele si obiectele altor epoci scoase la vanzare de telali. Un film este oricand binevenit, mai ales daca este gratis, iar proiectia se face la Villa Borghese. Casa del Cinema este un proiect derulat din 2001 in care poti chiar sa te intalnesti cu actori si regizori italieni veniti pentru a asista la proiectii.

Sursa foto: inbiciperoma.blogspot.com

Paris

Programeaza-ti vacanta pariziana la inceput de luna. Vei avea ocazia sa te bucuri de gratuitate oferita in primul weekend de anumite muzee si galerii precum Muzeul Albert-Kahn sau Muzeul Asistentei Publice. Iulie si august sunt lunile in care poti savura linistit si gratis un film in Parc de la Villette. Gradina Luxemburg te asteapta la o plimbare oricand doresti in farmecul nestirbit al decorului de secol XVII.

Sursa foto: tititudorancea.ro

Arunca o privire la Sacre Coeur, dar mana-ti pasi mai departe catre Zidul Dragostei din Monmartre si admira sau inscriptioneaza si cea mai cunoscuta declaratie de dragoste de pe Pamant.

Sursa foto: odt.co.nz

Sursa foto: devizitat.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea