Vacante

#split #croatia #dubrovnik #zagreb #rovinj #korcula #parcul national lacurile plitvice

Locuri superbe de vizitat in Croatia vara aceasta

Croatia a intrat la inceputul lunii iulie in Uniunea Europeana si, chiar daca avea un turism bine pus la punct si pana acum, este de asteptat ca numarul vizitatorilor sa creasca odata cu acest eveniment istoric. Daca te gandesti sa ajungi in frumoasa si ofertanta Croatie, trebuie sa stii ca ai la dispozitie o multime de locuri superbe de vizitat.


Split

Split este al doilea cel mai mare oras din Croatia. Dintre obiectivele turistice demne de vizitat se numara Palatul lui Diocletian, Centrul vechi, Galeria de Arta si Catedrala Sv. Duje.


Parcul National Lacurile Plitvice

Daca iti petreci vacanta de vara in Croatia, trebuie sa ajungi si la Parcul National Lacurile Plitvice, cel mai vechi parc national din Europa de Sud-Est. Situl natural este inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO si atrage anual zeci de mii de turisti dorinici sa admire frumusetile naturii. Printre cele mai mai spectaculoase cascade din Plitvice se numara Veliki slap (Marea Cascada) si Galovacki buk (Cascada Galovac).


Korcula

Korcula este cea mai populata insula de pe coasta Adriatica si este locul unde s-a nascut exploratorul Marco Polo. Pe langa plimbarile nesfarsite pe bulevardele cu magazine, poti vizita Palatul Abatiei, care dateaza din secolul al XIV-lea, si Palatul Gabriellis care gazduieste muzeul orasului.


Dubrovnik

De la Korcula ajungi la Dubrovnik, unul dintre cele mai vizitate orase din Croatia si una dintre cele mai populare destinatii de pe Coasta Adriaticii. Plajele din Dubrovnik sunt frumos amenajate pentru turisti si localnici, iar apa este ideala atat pentru copii, cat si pentru iubitorii de scufundari sau sporturi acvatice. Poti lua la pas Orasul Vechi si poti vizita Fantana lui Onofrio, Manastirea Dominicana, Catedrala din Dubrovnik si Palatul Sponza, printre altele.


Rovinj

Rovinj este una dintre cele mai populare statiuni din Croatia, un loc preferat de turistii care vor sa-si petreaca vacanta de vara intr-un mod linistit si relaxant. Poti vizita parcul forestier Punta Corrente, precum si Acvariul din oras.


Zagreb

Nu in ultimul rand, daca ajungi vara aceasta in Croatia, poti vizita Zagrebul, capitala tarii. Gradina Botanica, Parcul Maksimir, Muzeul Mimara si Catedrala Neo-gotica sunt doar cateva dintre obiectivele turistice pe care le poti vedea in Zagreb.



Sursa foto: ytravelblog.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea