Vacante

#liverpool #capitala culturala europeana #anglia

Liverpool este Capitala Culturala Europeana in 2008

Liverpool a castigat anul acesta titlul de capitala culturala Europeana, reusind sa invinga alte 5 orase pretendente la titlu: Bristol, Birmingham, Cardiff, Newcastle-Gateshead si Oxford.

Se asteapta la o crestere a numarului de turisti in Liverpool, precum si a investitiilor si se doreste crearea de noi locuri de munca. Orasul se promoveaza sub sloganul “The world in one city”. Anul acesta noua capitala culturala din Anglia promite numeroase evenimente, peste 350, din arta, arhitectura, balet, cinema, moda, comedie, literatura, gastronomie , muzica, opera, teatru si stiinta.

Majoritatea vor avea intrarea libera, urmarind sa atraga 1 milion de turisti din 60 de tari, potrivit estimarii organizatorilor. Ca sa fii la curent cu toate evenimentele legate de noua Capitala Culturala Europeana , acceseaza site-ul oficial Liverpool 08.

Cazarea este destul de scumpa in Liverpool, la un hotel de 2 stele pretul unei camere incepand de la 90 euro pe noapte. Se poate sa gasesti preturi mai mici, in jur de 60 de euro, la hotelurile de langa oras. Pentru ca vor fi multi turisti in acest an in Liverpool, este indicat sa-ti rezervi din timp, ca sa ai asigurata cazarea la un pret convenabil. Un bilet de avion dus-intors se vinde la 220 euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea