Vacante

#tara lui mos craciun #satul lui mos craciun #laponia #levi # vacanta sarbatori # vacanta laponia

Laponia, capitala distractiei de Sarbatori pentru intreaga familie

De Sarbatori, cea mai frumoasa destinatie pentru familii este Laponia. Peisajele feerice, apropierea de Cercul Polar, vizitarea lui Mos Craciun la el acasa, plimbarile prin padurile inghetate, partiile moderne de schi sunt doar cateva dintre experientele inedite oferite de aceasta destinatie.
 

Descopera Levi
 

Aflat la 130 km de Cercul Polar, orasul Levi este cea mai mare statiune de schi din regiunea Lapland, Finlanda, fiind un adevarat paradis pentru pasionatii de schi. Statiunea pune la dispozitia turistilor peste 40 de partii de schi, 15 dintre ele iluminate, 28 teleschiuri, 1 telescaun, 2 telegondole, 6 stick-lifturi pentru copii si 4 teleschiuri coarda tot pentru cei mici. Levi este apreciata ca statiunea cu cele mai multe partii de schi din Finlanda. Levi gazduieste evenimentele din cadrul Cupei Mondiale de Schi.

Turistii gasesc in Levi numeroase scoli de schi si magazine pentru inchirierea echipamentelor necesare sporturilor de iarna.
 

Cat te costa si ce contine un pachet de vacanta in Laponia
 

O vacanta de o saptamana in Laponia costa de la 1300 euro de persoane. Pentru copii se acorda reduceri si gratuitati in functie de varsa. Pentru copiii cu varsta pana in 2 ani se acorda gratuitate. Pentru copiii cu varste de peste 2 ani se plateste o suma de aproximativ 900 euro.

Un pachet include, pe langa transport cu avionul si cazare, alte servicii si facilitati. Astfel, in pretul ofertei sunt cuprinse cateva excursii locale, transferuri, ghizi, consultanta medicala, brosuri personalizate in limba romana, imbracaminte termoizolanta, taxe de serviciu, insotitor din partea agentiei etc.

In cadrul vacantei se face o excursie la Satul lui Mos Craciun ( Santa Park ). O astfel de excursie iti ocupa cel putin jumatate de zi (in jur de 7 ore) si are o masa de pranz inclusa. Excursia este interesanta in special pentru cei mici. Acestia isi pot comanda o scrisoare "originala" de la Mos Craciun. Cei dragi o vor primi acasa cu stampila mosului. La Fabrica de Surprize a lui Rudolf se pot cumpara cadourile pentru intreaga familie.

O alta atractie a Satului lui Mos Craciun este plimbarea cu trenuletul care ajunge pana la fabrica de jucarii a elfilor. Cei mici pot afla cum sunt facute jucariile pentru anul urmator. O alta atractie a parcului este Galeria de Gheata, unde vizitatorii admira sculpturile impresionante.

O alta excursie o constituie intalnirea cu Mos Craciun si sotia acestuia la casuta din padure, o astfel de excursie avand ghid local si o gustare inclusa.

Pe langa pretul de baza al pachetului, exista servicii si facilitati care se platesc separat, precum excursiile optionale, alte mese decat cele din program, produse din minibar, bacsisuri, asigurare medicala , alte cheltuieli personale. Se pot face excursii de tipul safari cu reni, safari cu husky, plimbari cu snowmobilul etc.

Cei care aleg o vacanta chiar de Craciun pot merge la cina festiva unde Mos Craciun vine pentru a ura tuturor la multi ani.
 

Sursa foto: christmas-lapland-holidays.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea