Vacante

#oludeniz #turcia #lykia world

Laguna albastra de la Egee: Oludeniz

Aflata la numai 8.5 km departare de Fethiye, Oludeniz este cea mai fotografiata plaja din provincia Mugla si una dintre cele mai faimoase din Turcia. Plaja se deschide catre o laguna cu ape in culori tulburator de frumoase, culori care i-au adus zonei intreaga faima, aparand astfel in toate ghidurile de turism si pe cartile postale. Gratie muntilor inconjuratori, apa este linistita, protejata de furtunile si vanturile puternice, ceea ce i-a adus numele de Oludeniz (“marea moarta” sau “marea linistita”).

Oludeniz se afla in sud-vestul Turciei, la picioarele Muntilor Taurus. Are o regiune de coasta pe o mare intindere, unde se gasesc numeroase plaje si golfulete.

De ce este o destinatie de top in Turcia

Gratie peisajelor superbe de aici, Oludeniz este recomandata ca cel mai bun loc pentru a face parasailing. Amatorii de senzatii tari pot practica in zona diverse sporturi: scuba diving, sailing, trekking, mountain biking, paragliding, calarit etc. Oludeniz face parte dintr-una dintre cele mai bune rute mediteraneene pentru navigatie. Turistii au ocazia sa aleaga una dintre ambarcatiuni pentru a face o croaziera pe mare.

In Oludeniz exista unul dintr cele mai mari centre de paragliding din lume. Turistii au posibilitatea sa urmeze aici cursuri si sa zboare apoi singuri, sau in tandem, pe deasupra Muntilor Babadag. De pe dealurile din Oludeniz porneste The Lycian Way, un traseu de mers pe jos cu o lungime de 500 km, intinzandu-se din Fethiye pana in Antalya. The Lycian Way face parte din top 10 cele mai bune astfel de trasee din lume. 

Plaja cea mai cunoscuta din Oludeniz se numeste Belcekiz si a fost cotata ca una dintre cele mai bune plaje din lume, potrivit mai multor publicatii de turism, reviste, site-uri si ziare din Europa si Marea Britanie. In Belcekiz se intra gratuit, insa sezlongurile si umbrelele se inchiriaza. In spatele plajei se afla o zona pe care s-au construit multe hoteluri, pensiuni si restaurante.

In coada Belcekiz-ului gasesti Laguna Albastra (Kumburnu), cu un nisip auriu si ape foarte linistite, ideale pentru familiile cu copii. Face parte dintr-un parc national protejat, iar la intrare se plateste o taxa. Perioadele cele mai aglomerate sunt weekendurile. 

Lykia World piscinaUnde te cazezi in Oludeniz

In zona gasesti unitati de cazare pentru toate buzunarele, de la hoteluri de 2 stele la resorturi de 5 stele, apartamente, vile si cabanute.

Noi iti recomandam resortul Lykia World , de la picioarele muntilor Lycian. Resortul se afla intr-o zona cu paduri de pini si gradini luxuriante. Arhitectura complexului hotelier este deosebit de atragatoare, avand influente din vechiile Imperii Roman, Bizantin si Otoman, alaturi de amprente grecesti si turcesti. Resortul are o plaja particulara lunga de 750 metri, cu deschidere la Marea Egee.

Lykia World este o destinatie ideala pentru vacantele in familie, pentru cuplurile aflate in luna de miere si pentru turistii care doresc sa faca tratamente la spa. Kids Club -ul resortului este absolut remarcabil, intins pe un spatiu vast, cu tobogane de apa, jocuri, leagane, podulete si chiar un miniamfiteatru pentru spectacole.

Un pachet honeymoon in Lykia World costa in jur de 330 euro si include diverse servicii si facilitati, specifice vacantelor pentru luna de miere. Cuplul este intampinat la sosire si primeste o camera decorata special. Dimineata se acorda un mic dejun in pat. Se primesc dulciuri, sampanie, fructe, flori, arome, un cadou ca suvenir.

De asemenea, cuplurile beneficiaza de accesorii VIP pentru toaleta (prosoape, papuci si halate de baie), de o cina romantica pe insula si de o sedinta spa de 30 minute pentru doua persoane. Alte beneficii incluse in pachet sunt reprezentate de transferul de la hotel in portul din Fethiye cu o masina Mercedes Vito, transferul pe insula cu vaporasul, meniul din fructe de mare pentru doua persoane.

In luna august, o saptamana de vacanta la Lykia World costa 2192 euro, camera dubla pentru doua persoane, conform tour operatorului Tez Tour. In septembrie si pana la inceputul lunii octombrie, pretul unui sejur de 7 nopti ajunge la 1422 euro, conform aceluiasi operator.

Este bine sa stii

Clima. Clima din Oludeniz este de tip mediteranean, cu veri fierbinti si uscate si cu ierni ploioase. Vara media maxima de temperatura este de 30 °C, in timp ce iarna temperatuna nu scade sub 10°C, iar apa marii are intotdeauna cel putin 16°C.

Gratie climei, Oludeniz este o destinatie ideala pentru vacantele pe litoral 9 luni din cele 12 ale anului, turistii putand sa faca plaja si sa se bucure de apa marii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea