Vacante

# unic in lume #lacul ursu #destinatii de vacanta #vacanta

Lacul Ursu din Mures, unic in lume! L-ai vizitat?

Lacul Ursu este situat in statiunea Sovata din Judetul Mures. Desi multi au auzit de el, putini stiu cat de important este acest lac. Lacul a doborat nu mai putin de trei recorduri mondiale si este inscris in lista monumentelor naturale ale Romaniei.

Lacul Ursu este singurul lac, din lume, cu apa sarata, inconjurat de o vegetatie bogata, lucru datorat solului vulcanic depus in timp. De asemenea, este cel mai mare lac helioterm din lume. Fenomenul de heliotermie al lacului, a fost descoperit in jurul anului 1900, fiind determinat de stratificatiile concentratiilor saline ale apei lacului si incalzirea inegala a acestor straturi de catre radiatia solara.

Un alt lucru uimitor este faptul ca este singurul lac natural din lume despre care se stie fara niciun dubiu, dara exacta la care s-a format. Este vorba de anul 1875, cand, la 27 mai, a avut loc o prabusire de teren, creandu-se astfel o formatiune geologica, de natura carsto-salina, scrie businessmagazin.ro.

Apa lacului detine proprietati unice in intreaga Europa si este recomandata pentru bai de aproximativ 20-30 de minute (10-15 minute pentru copii), pentru tratarea diferitelor afectiuni reumatice, endocrinologice sau cardiovasculare. Namolul care se formeaza pe fundul lacului este si el folosit in diverse tratamente, scrie realitatea.net.

Sursa foto: sovatatravel.ro

Lacul Ursu si-a primit numele din cauza formei sale, asemanatoare cu un urs. Lacul are o suprafata de 40.235 m si o adancine de 18,10 m. Salinitatea medie a lacului este de 250g/l.

Daca te-ai hotarat sa vizitezi Lacul Ursu, poti gasi aici oferte de cazare de nerefuzat.

Sursa foto principala: jurnalspiritual.eu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea