Vacante

#campulung moldovenesc #vatra dornei #schi #moldova #nordul moldovei

La schi in nordul Moldovei

Nordul Moldovei nu este o zona in care poti gasi doar faimoasele biserici pictate, cunoscute sub numele de manastirile din Bucovina, ci si locuri in care poti schia. In locatii precum Vatra Dornei, Malini sau Campulung Moldovenesc partiile nu sunt la fel de aglomerate ca cele din zona Valea Prahovei iar optiunile de petrecere a timpului sunt variate. De aceea, din ce in ce mai multi turisti merg spre zona Bucovinei pentru a schia si a se destinde. Turism Acasa.ro iti ofera cateva informatii despre cat te costa un sejur la schi in Nordul Moldovei.

Schi la Vatra Dornei

Statiunea Vatra Dornei este probabil cel mai important punct pe harta Moldovei, in ce priveste sporturile de iarna. Cele trei partii de schi: Dealu Negru - 3000 m lungime, diferenta de nivel 400 m, grad de dificultate – mediu, considerata a fi printre cele mai lungi din tara si care beneficiaza de o instalatie de transport telescaun; Parc - 900 m lungime, inclinare medie de 28%, diferenta de nivel 150m, grad de dificultate – mediu, care are in dotare un baby-schi si un teleschi, atrag turistii in fiecare iarna. In 2005 a fost inaugurat un teleschi nou, denumit Poienita, lung de 550 de metri si cu grad de dificultate usor, care deserveste partia Parc 2, pe care ulterior s-a montat o instalatie de produs zapada artificiala. Preturile pentru telescaun sunt de 8 -10 lei pentru o urcare.

De asemenea, nu trebuie uitat faptul ca pe partiile din Vatra Dornei se poate practica si snowboarding iar orasul mai are si un patinoar, un parc de echitatie, precum si posibilitatea de a inchiria sanii, snow-mobile sau ATV-uri pentru plimbari in mijlocul naturii.

In fiecare an, in lunile ianuarie si inceputul lunii februarie, in Vatra Dornei se organizeaza Serbarile Zapezii , ocazie cu care statiunea se umple de turisti din tara si strainatate, care vin in cautarea zapezii deosebite si a aerului special din aceasta zona. Insa pe tot timpul iernii, poti vedea imagini online de pe partie dand click aici.

In acest an, poti merge la Vatra Dornei fie apeland la serviciile agentiilor de turism, fie planificandu-ti singur vacanta. Trebuie sa stii ca poti alege intre a te caza la pensiune, hotel sau la case private ale locuitorilor din statiune, pentru preturi cuprinse intre 40 si 150 de lei pe noapte, pentru o camera, in functie de confortul ales. In cazul ofertelor mai scumpe, poti beneficia de cazare si mic dejun inclus, pentru preturi pornind de la 80 de lei.

In cazul in care nu stii sa schiezi, la Vatra Dornei poti gasi instructori de schi, care isi ofera serviciile pentru preturi de 50 – 60 – 130 de lei de persoana pentru o ora, in cazul unei lectii private, in functie de nivel si perioada din an in care se desfasoara lectia (preturile din extrasezon sunt mai mici decat cele din timpul sezonului) si de 30 – 40 – 50 de lei pentru o ora, in cazul lectiilor colective, de 3-4 persoane.

Gura Humorului are de la sfarsitul lui 2009 o noua partie de schi

Finalul lunii decembrie 2009 a adus pentru orasul Gura Humorului finalizarea telescaunului Leitner, care a fost amenajat pe partia Soimul. Noua partie de schi are o lungime de 1.486 de metri, un grad de competitivitate de 7,5, are prevazut telescaun si instalatie de iluminat si o instalatie de produs zapada iar pretul unei calatorii este de 10 lei. Zona Arieseni, in care se afla si aceasta partie urmeaza sa devina una dintre cele mai importante zone din nordul Moldovei, iar statiunea Gura Humorului, una care sa poata intra in competitie cu Vatra Dornei in ce priveste partiile de schi si dotarile turistice.

Pe aceasta partie si in domeniul schiabil din zona pot fi practicate nu doar schiatul, ci si saniusul sau snowboardingul. De asemenea, in functie de locatia unde sunt cazati, turistii pot beneficia si de plimbari in aer liber, cu sania sau snow-mobilul.

In oras exista 60 de hoteluri si pensiuni, cu aproape trei mii de locuri de cazare. Preturile sunt aproximativ identice cu cele din Vatra Dornei: intre 30 si 150 de lei pe noapte, pentru o camera, preturile mai mici fiind trecute in dreptul pensiunilor. Iar in cazul in care vrei sa apelezi la serviciile unei agentii de turism, ar trebui sa stii ca preturile sunt exprimate si in euro.

La schi in Campulung Moldovenesc

Campulung Moldovenesc a intrat de scurt timp in atentia celor care vor sa construiasca partii de schi in zona Bucovinei. Iar orasul are posibilitatea de a oferi iubitorilor sporturilor de iarna noi partii, datorita amplasarii pe in vecinatatea muntilor si faptului ca stratul de zapada, are in zona municipiului grosimi de 30-50 cm, si se mentine circa 90 zile/an. Ministerul Turismului a anuntat deja ca intentioneaza sa construiasca noi partii de schi in aceasta zona iar ultimul proiect despre care s-a discutat vizeaza demararea construirii unei partii de 4,5 kilometri.

Deocamdata, la Campulung exista partii amenajate la Runc si pe Magura Runcului, pentru schi alpin , pe Bodea, pentru schi fond si biatlon, iar la poalele pantelor dinspre oras si pe dealul Cucoara se poate practica saniusul.

Inca trei localitati vor sa creasca turismul pentru iubitorii sporturilor de iarna

Desi mici, localitatile Carlibaba si Sucevita vor sa fie si ele pe harta domeniilor schiabile. Carlibaba, o localitate care se afla pe drumul dintre Maramures si Bucovina prin Pasul Prislop, are amenajate doua partii de schi: Magura 1 - nivel mediu, lungime de 1008 metri si Magura 2 - nivel mediu si lungime de 535 de metri.

Locuitorii au imbratisat ideea transformarii localitatii intr-o ministatiune, asa ca si-au transformat casele in pensiuni. Preturile sunt sensibil mai mici decat in alte locatii si variaza intre 40 si 80 de lei pentru o camera.

O partie de schi are si localitatea Sucevita. Partia, lunga de 300 de metri si cu un nivel de dificultate usor se afla in spatele Hanului Bucovina iar teleschiul nu are un program fix de functionare.

Comuna Malini are si ea sanse sa devina un important punct pentru schiat dupa ce in localitate a fost deschisa o partie de categorie medie, cu o diferenta de nivel de 106 metri si o lungime de 800 de metri. Instalatia de teleschi este adusa din Austria si are o lungime de 520 de metri. Partia este deschisa in fiecare zi, intre orele 14:00 si 24:00.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea