Vacante

#quebec #quebec city #castelul frontenac #canada

La portile din Quebec City

Quebecul merita vazut, poate mai mult decat orice alt oras din toata Canada, datorita numeroaselor puncte turistice si mai ales datorita aerului sau European.

Provincia Quebec este inconjurata de Ontario, fluviul Saint Lawrence si de Statele Unite. Capitala intregii regiuni poarta numele de Quebec City si este al doilea mare oras al provinciei, imediat dupa Montreal.

Cum putem sa ajungem in Quebec City

Drumul cel mai simplu in reprezinta autostrada dintre Montreal si Quebec. Cu masina se fac in jur de 5 ore, incluzand posibilele opriri de pe drum, unde va puteti odihni putin si aveti posibilitatea sa cumparati ceva de mancare. Marcajele de pe drum sunt destul de bine asezate, astfel incat si cineva care face pentru prima data drumul se poate descurca. A doua posibilitate este drumul pe apa, avand in vedere ca orasul este asezat pe malul fluviului.

Unde ne cazam

Daca vreti sa stati cateva zile, aveti de ales intre numeroasele hoteluri ale orasului, de la cele de lux, pana la cele cu preturi mai accesibile. Cea mai mare atractie din punct de vedere al camerelor de inchiriat o reprezinta fara indoiala

castelul frontenac, impresionant edificiu ales de multi turisti. Este bine insa de stiut ca preturile sunt destul de mari si exista si camere mici si incomode, astfel incat frumusetea ramane mai mult in exteriorul castelului.

Edificiul dateaza de la sfarsitul secolului al XIX-lea si este printre primele puncte de atractie ale Quebecului. Pe timp de vara este foarte frumoasa o plimbare pe cunoscuta Terrasse Dufferin, o promenada de lemn foarte lata si foarte lunga, plina cu multe corturi in care se vand suveniruri si oferind o splendida imagine asupra fluviului.

De ce sa vizitam Quebecul

Pentru ca are foarte multe puncte turistice, toate extrem de interesante si pentru ca pastreaza un aer surprinzator de european. Pentru ca nu te poti plictisi si ochii iti sunt cuceriti la fiecare pas de arhitectura de secol XVII, de culori, catedrale si muzee, se stradutele care seamana izbitor de bine cu cele pariziane. Cea mai buna priveliste asupra orasului poate fi vazuta din Capital Observatory.

Exista aici multe informatii despre istoria orasului si strategiile de fortificatii. In Quebec trebuie neaparat vizitat The Olt Quebec, sau Vieux Quebec, supranumit “"The Tourist Mecca of Montreal”. Inainte de orice, trebuie sa stiti ca in vechiul Quebec nu prea se gasesc locuri in parcari, mai ales in sezon, pentru ca este plin de turisti si in plus, strazile sunt foarte inguste si se merge pe jos. Asa ca cel mai bine este sa fie lasata in afara portilor de la intrarea in cetate. Vieux-Quebec este impartit in Haute-Ville (Upper Town) si Basse-Ville (Lower Town) .

In Lower Town se afla Quartier Petit Champlain, cu multe restaurante si buticuri, unde puteti vizita si Muzeul Civilizatiei. Aici aveti posibilitatea sa vizitati expozitii arheologice si antropologice. In apropiere se gaseste Vechiul Port (Olt Port), care are o promenada de-a lungul fluviului Sfantul Lawrence.

Puncte de atractie pentru turisti

  • Musee National des Beaux-Arts du Quebec
  • Grande Allee
  • Parliament Hill
  • Hotel de Parlement .
  • Center d’interpretation des Fortifications-de-Quebec
  • National Battlefields Park
  • Musee des Ursulines de Quebec Stadutele sunt foarte pitoresti, pline de case inalte si inguste, in culori calde si cu multe flori la ferestre. Aveti la indemana o multitudine de terase si magazine, frumos amenajate si bineinteles, adesea cu preturi exagerat de mari. Aici puteti gasi un magazin celebru in toata Canada, specializat in obiecte dedicate Craciunului si deschis tot anul. Orice ati face, in mod sigur veti pleca cu niste amintiri foarte placute si in mod sigur veti dori sa va intoarceti si alta data in acest oras atat de european si plin de culoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea