Vacante

#mare #obzor #bulgaria #litoral bulgaresc #litoral

La mare pe litoralul bulgaresc, la Obzor

Cauti o locatie discreta, unde nisipul si apa marii sa se imbine cu linistea locatiei? Mergi la Obzor , o localitate mica de pe malul bulgaresc al Marii Negre, acolo unde muntele si marea se intrepatrund.

Oraselul Obzor este situat la 65 kilometri sud de Varna si la 73 de kilometri de Bourgas . Este situat la poalele muntilor Stara Planina, crestele muntoase ridicandu-se in vestul orasului. Partea muntoasa este completata de vecinatatea cu Muntii Balcani, in partea de sud, acestia ajungand pana la malul Marii Negre. Are nu doar munti, ci si un golf si o plaja lunga, care se intinde de-a lungul orasului.

Istoria orasului isi face simtita prezenta si acum: el pastreaza inca urmele grecilor si turcilor care au trecut pe aici, dar si a Evului Mediu, atunci cand locul era strajuit de o fortareata.

Daca vrei sa faci si alte lucruri decat stat la plaja, mergi sa vezi urmele lasate de istorie : ruinele fortaretei grecesti de la Byala, dar si satul Emona, amplasat in zona capului Emine. Iar daca vrei sa faci plimbari, mergi de-a lungul coastei bulgaresti, in excursii pe munte sau la targurile si festivalurile care au loc in oras in fiecare vara. Cauta terasele primitoare amplasate peste tot prin oras, dar si tarabele locuitorilor oraselului de unde iti vei putea cumpara fructe proaspete si obiecte de manufactura.

Iar daca te tenteaza sa vizitezi si alte locuri, mergi catre Varna, Bourgos, Nessebar si alte statiuni de pe litoralul bulgaresc. Din oras pleaca in fiecare zi autobuze catre aceste destinatii. Cauta si excursiile de-a lungul coastei bulgaresti, care iti vor oferi posibilitatea de a vedea peisaje superbe.
 

Plaja din Obzor, discretie, liniste si “all you need is love”
 

Sursa foto: hotelsofia-bg.com

Plaja are sase kilometri lungime si se intinde de la capul Sfantul Atanas, in nord, pana la capul Mona Petra, in sud. Plaja orasului este continuata cu un golf mic si o mica plaja a acestuia, pe numele sau Irakli. Lungimea sa este a doua ca valoare, intre cea de la Nisipurile de Aur si Sunny Beach, aceasta locatie fiind cea mai importanta atractie din oras.

Principala calitate a acestui loc este linistea. Daca vei merge pe plaja la Obzor vei gasi discretie, liniste, nisip fin si apa clara. Una dintre cele mai cunoscute locatii amplasate langa plaja este Obzor Beach Resort, care detine terase, restaurante, centru spa, baruri si locuri de unde se pot inchiria echipamente sportive pentru activitatile ce pot fi desfasurate pe plaja: volei, fotbal, tenis etc.

Pasionatii inotului vor putea sa-si exercite in liniste hobby-ul, iar cei care nu stiu inca vor avea la dispozitie locatiile cu apa nu prea adanca. Pe de alta parte, tinerele familii vor gasi aici locatii discrete, ferite de ochii curiosilor.

Sezonul tine din luna mai pana in octombrie, temperaturile avand in medie valori de 26-27 de grade. Plaja este dotata atat cu spatii cu fotolii si umbrele de plaja, cat si cu locuri dedicate celor care vor sa-si aseze cearsaful pe nisip.
 

Cat te costa vacata la Obzor
 

In Obzor vei gasi un complex de patru stele, dar si cateva locatii mai mici, cotate la mai putine stele. Preturile incep de la 25 de euro pe noapte, in hotelurile, motelurile si vilele cotate la doua si trei stele, in timp ce la patru si cinci stele preturile de pornire se situeaza la valoarea de 45 – 80 de euro pe noapte. In acest pret sunt incluse cazarea si micul dejun, iar in anumite locatii se asigura si regim de demipensiune. Pentru servicii all-inclusive va trebui sa achiti o diferenta de presa de aproximativ 20 de euro pe zi de persoana.

Pentru a ajunge la Obzor poti merge cu autocarul, pentru un drum urmand sa platesti aproximativ 40 de euro. La aceasta suma se adauga si taxa de statiune de sase euro de persoana, pentru adulti si trei euro, pentru copii.
 

Sursa foto : xn8sbcchcgkrbea9alixc3bmu4s.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea